Spectacole de colecție, din Stagiunea Colibri într-un ACT, la Teatrul Colibri

0
174

Joi, 27 ianuarie 2022, la ora 19:00, Teatrul ACT din București prezintă spectacolul „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?“, de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii“ de Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija, cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă. Coloana sonoră este realizată de Ovidiu Păcurar, iar muzica este semnată Răzvan Mirică.

Spectacolul, prezentat în cadrul Stagiunii Colibri.ACTul6, continuă seria (re)întâlnirilor memorabile începută în urmă 7 ani alături de Teatrul ACT București, și a bucurat publicul craiovean încă din anul 2015, ultima dată fiind prezent pe scena Teatrului Colibri în anul 2018.

Marcel Iureș și George Mihăiță au reușit de fiecare dată să conecteze memorabil publicul la realitatea și ironia fină a romanului lui Marin Preda, desăvârșite scenic în montarea lui Alexandru Dabija, pe scenariul lui Cătălin Ștefănescu. Spectacolul „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?“ s-a jucat la fiecare reprezentație cu sala plină de public divers, de la adolescenți, la tineri și adulți.

 „Nu prea știu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are <<casă la țară>>. Nu prea știu cum e să fii mare scriitor când “intri în manuale”. Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile și creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la “ACT” o piesă cu țărani. Și uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvântul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George și Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile.“ (Alexandru Dabija, regizor)

sursa: www.teatrulact.ro

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani!