Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Președinția franceză vine la conducerea UE într-un moment critic

0
152
Președinția franceză vine la conducerea UE într-un moment critic, în care este nevoie de rațiune, echilibru, viziune, curaj și fermitate. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu crede că Franța are anvergura de a aduce concretizarea unor rezultate în câteva dosare cheie pentru UE.
“În primul rând,  în calitate de raportor al Parlamentului European în dosarul #SES (Cerul Unic European) îmi pun mari speranțe în negocierile pe care le voi începe în acest dosar cu reprezentanții Franței, mai ales că știu din întâlnirile pe care le-am avut la Paris la finalul anului trecut, că cei cu care voi negocia cunosc bine dosarul. Pe de altă parte, sper ca Franța să vorbească pe aceeași voce cu Asociația transportului aerian internațional, din care fac parte și cele mai importante companii franceze, care susțin SES. Dacă dorim atingerea țintelor de decarbonizare fixate de Pactul Ecologic European, nu putem să ignorăm faptul că aplicarea SES va reduce emisiile cu 10%”, a consemnat eurodeputatul român, în Contributia sa, la dezbaterea Prezentarea programului președinției franceze, ce a avut loc ieri, la Strasbourg.
Marinescu mai spune  că Franța nu va lucra prea mult pe pachetul Fit For 55, dar chiar și așa salută obiectivul Președinției franceze a Consiliului de a  convinge Statele Membre  să adopte o taxă vamală pentru cantitatea de CO2 degajată în atmosferă pentru producţia mărfurilor importate pe piaţa comună europeană, altfel spus, punerea în operă a așa numitului Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). “De asemenea, m-aș bucura ca Franța să își atingă obiectivul de a impune subvenţionarea de către guvernele statelor membre a unor ramuri industriale, astfel încât acestea să poată concura cu giganţii din China şi SUA. Traversăm o perioadă excepțională în istoria UE și sper ca președinția Franței, unul dintre statele fondatoare ale UE, să readucă acest proiect extraordinar european la nivelul de încredere pe care îl merită”, a conchis deputatul european Marian Jean Marinescu.