14 migranţi ascunşi într-un microbuz, descoperiţi la Bechet

0
141

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, ieri, 14 persoane care intenţionau să intre ilegal în România, ascunse într-un compartiment special amenajat dintr-un microbuz. Dosarul a fost preluat, ulterior, de DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, atât migranţii, cât şi polonezii fiind aduşi aseară la Craiova, la sediul DIICOT, pentru audieri.

Potrivit poliţiştilor de frontieră doljeni, ieri dimineaţa, în jurul orei 9.00, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Piotr B., în vârstă de 48 ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz Sprinter 210D, care circula din Grecia spre Polonia. Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit în mijlocul de transport, iar în compartimentul de marfă, într-un locaş special amenajat, au găsit ascunse 14 persoane.

“În cadrul primelor cercetări s-a stabilit că cei în cauză, cetăţeni afro-asiatici, intenţionau să intre ilegal în ţară. Totodată, poliţiştii de frontieră au extins cercetările în zonă, iar în coloana de autocamioane, pe sensul de intrare în ţară, a fost descoperit un autoturism marca Mercedes Benz, în care se aflau doi cetăţeni polonezi, M.P.G. în vârstă de 48 de ani şi W.M.S., în vârstă de 29 de ani, despre care sunt suspiciuni că sunt implicaţi în transportul migranţilor, având rol de antemergător”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră Dolj. Ulterior, cauza a fost preluată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, atât migranţii cât şi polonezii fiind aduşi aseară la Craiova, pentru audieri. Procurorii DIICOT îi cercetează pe polonezi pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi, în timp ce migranţii sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei de stat a României.