Saloanele pentru femei de la Neuropsihiatrie au fost modernizate

0
66

Autoritățile locale au inaugurat, ieri, încă o parte din saloanele Spitalului de Neuropsihiatrie de pe Calea București. De această dată, au fost prezentate modernizările care au fost aduse zonei în care sunt internate pacientele femei cu afecțiuni neuropsihiatrice. Printre dotări, se numără și o ambulanță nouă care, de asemenea, a fost achiziționată din fondurile oferite de primărie pentru a înlesni transportul pacienților.

Primarul Mihail Genoiu și cei doi viceprimari, Stelian Bărăgan și Adi Cosman, au inaugurat, ieri, alte câteva saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie, fiind pentru a treia oară, în cursul acestui an, când se prezintă modernizările aduse acestui spital. De această dată, a fost vorba de lucrările realizate, tot cu bani de la bugetul local, în saloanele destinate pacientelor femei. Potrivit conducerii acestei unități medicale, în lucrările de modernizare s-au investit aproximativ 380.000 de lei.

Igienizări și reparații în toate saloanele

Cu acești bani, s-au realizat igienizări și reparații în toate saloanele: s-a înlocuit covorul medical, pe saloane și pe coridoare, s-au schimbat instalațiile sanitare și cele electrice, s-au cumpărat frigidere noi. De asemenea, băile din saloane au fost recondiționate, fiind schimbate gresia și faianța, iar caloriferele au fost înlocuite. „Putem spune acum că și aripa de femei arată la standarde europene. Sperăm ca pacientele noastre care vor fi internate aici să plece, dacă nu este posibil să fie vindecate, dar cu o stare ameliorată foarte bună. Pacienții sunt îngrijiți foarte bine, personalul care lucrează în această secție este dedicat și, lucrând acum în condiții noi și foarte bune, cu siguranță că și rezultatele sunt cele pe care le vom aștepta”, a apreciat managerul Anca Tudor.

Curtea va fi amenajată și ea, în primăvară

Primarul Mihail Genoiu a felicitat echipa managerială pentru modul cum a cheltuit fondurile alocate, cel mai important lucru fiind că s-a încadrat în timp și, în felul acesta, nu s-a aflat în situația de a înapoia banii la buget. „Avem foarte multe situații unde se alocă fonduri și, la sfârșitul anului, ne trezim cu ele rambursate din cauză că echipele manageriale nu au putut să îi cheltuiască din diverse motive. Aici este invers: fondurile minime sunt folosite și eficientizate la maxim, aducându-ne în situația ca și noi să alocăm fonduri și mai mari pe viitor”, a menționat edilul-șef al Craiovei, precizând că anul viitor se vor face și lucrări de amenajare a curții spitalului.

Clinica de Recuperare Neurologică prinde contur

Mihail Genoiu a adus în discuție și Clinica de Recuperare Neurologică. Proiectată pentru a fi construită chiar în curtea spitalului, autoritățile spun că este un proiect care prinde contur din ce în ce mai mult. Ba chiar ieri, o echipă de experți ai BERD (n.r. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) s-a aflat în Bănie, scopul fiind detalierea modului în care se va face lucrarea. „Chiar în momentul în care noi ne aflăm aici, la primărie se află echipa de experți a BERD – o parte dintre ei s-au deplasat chiar de la Londra – care au venit să ne învețe ce înseamnă aceste proceduri. Să fie mai simple și mai rapide pentru a duce la scurtarea timpilor de execuție”, a afirmat primarul Craiovei. Pentru a se scurta durata de realizare a investiției, experții BERD recomandă municipalității să meargă pe un pachet investițional, în sensul ca proiectarea clădirii și execuția de lucrări să se facă la pachet, adică pe aceeași licitație și pe același contract de lucrări.