La UMF Craiova….Moş Crăciun există!

0
104

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova se implică în aceste zile într-o serie de evenimente caritabile, care prilejuiesc sărbătorile Crăciunului, în încercarea de a aduce pe feţele copiilor internaţi în spital, în această perioadă, la diverse secţii, câte un zâmbet, câte o bucurie micuţă. Mâine, de exemplu, Moş Crăciun va ajunge mai devreme la secţia de chirurgie pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean din Craiova. Micuţii pacienţi vor primi cadouri care le vor mai alina suferinţa şi dorul de casă.

          Luni, 17 decembrie, Corul UMF Craiova „Magnus Medis” a oferit o serată muzicală, deosebit de vibrantă, colindele româneşti şi internaţionale, interpretate cu mult suflet, răsunând în somptuoasa clădire şi antrenând în bucuria generală atât cadrele universitate, cât şi studenţii medicinişti. „A fost o bucurie, un spectacol de neuitat. Crăciunul este deosebit, iar colindul îşi alintă sufletul şi mintea. Corul UMF a interpretat extraordinar partirturile, iar dirijorul a fost doamna doctor Rebeca Şerban, care a dovedid nu numai că este un om deosebit de sensibil, un medic foarte bun, dar şi un om de artă şi mă refer la arta muzicală. Şi continuăm cu aceste momente festive. De exemplu, mâine, Universitatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Rectoratul şi Decanatele, plus filiala Craiova a Academiei de Ştiinţe Medicale, vor organiza ca în fiecare an, tradiţionalul “Pom de Crăciun”. Şi tot ca în fiecare an, cu ocazia acestei minunate întâlniri dintre cadrele didactice ale UMF şi studenţii merituoşi ai Universităţii, Corul UMF va intona o suită de colinde tradiţionale. Pomul este deja îmbodobit şi se organizează o masă festivă, în Restaurantul Universităţii”, a explicat prof.univ.dr Corneliu Sabetay.

Cadouri pentru copiii internaţi la Spitalul Judeţean

            De mai bine de 40 de ani, chirurgul pediatru acad. dr. Corneliu Sabetay are grijă să aducă bucuria în sufletul fiecărui copil care se nimereşte să primească îngrijiri medicale chiar în această perioadă de sărbători, să simtă şi un pic din spiritul Crăciunului, acolo, pe patul de spital. Toată săptămâna, doctorii şi asistentele medicale de la chirurgie pediatrică au avut mare grijă să pună la punct în cele mai mici detalii momentele de sărbătoare pregătite pentru copii. Au aşezat globuleţele şi coroniţele de beteală în bradul de Crăciun, pe care l-au împodobit în sala de mese.  Toate pregătirile  sunt aproape gata şi micuţa încăpere s-a umplut deja cu cadouri. Darurile vor aduce un strop de bucurie în ochii micuţilor care, din păcate, trec printr-o perioadă mai dificilă. Iar emoţiile sunt la fel de mari atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Cu o dragoste sinceră pentru micuţii pacienţi pe care-i tratează în lunga sa carieră de chirurg pediatru, doctorul Corneliu Sabetay va avea grijă ca fiecare să primească daruri menite să le aducă lumină şi bucurie în suflet. Chiar şi cei care nu pot să se deplaseze de pe patul de spital vor primi şi ei câte o plăsuţă cu fructe şi dulciuri chiar în salon. „Sunt ani de zile de când fac pe Moş Crăciun în Spitalul Judeţean de Urgenţă şi este un lucru care mă bucură foarte mult şi pe care îl fac cu mare drag. Vineri, 21 decembrie, cu ajutorul unor oameni de bine, sponsori care au vrut să ni se alăture, le vom oferi copiilor noştri mici atenţii. Au loc astfel de evenimentele caritabile şi la Clinica ORL Copii şi clinicile de pediatrie cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Române, prin părintele Marcel Răduţ Selişte”, a precizat acad. prof. dr. Corneliu Sabetay.

             Printre sponsorii care au contribuit la cadourile micilor pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova se numără Organizaţia Studenţilor Medicinişti, Sindicatul, Biserica Baptistă, precum şi companiile „McDonald’s”, KFC, „Coca-Cola”, prin domnul Gabi Vărzaru şi cofetăria „Leonidas”.