Doppietta lui Mitriţă a învins Mediaşul

0
50

Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 2-0

A marcat: Mitriţă 52, 87 – penalty.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 3.500.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 6, Donkor 6, Tiago Ferreira 6, Bancu 8 – Mateiu 6, Cicâldău 6 (90 Fedele) – Bărbuţ 6 (88 Meza Colli), Mitriţă 9, Mihăilă 7 (62 Burlacu) 7 – Nuno Rocha 7. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve neutilizate: L. Popescu – Dimitrov, Briceag, R. Popa.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca 8 – Diallo 5, M. Constantin 7, Andre Micael 6, Trif 6 – Fofana 5, I. Cristea 6 – Chamed 6 (76 M. Stancu), Ivanov 6, Ely Fernandes 6 – Fortes 6 (53 Yazalde) 5. Antrenor: Mihai Teja. Rezerve neutilizate: Ricardo Batista – Buziuc, Hăjmăşan, M. D. Olaru, P. Costea.

Arbitru: Horaţiu Feşnic (Cluj) 7. Asistenţi: Valentin Avram, Alexandru Cerei. Rezervă: Horia Mladinovici. Observatori: George Ionescu, Mircea Călin.

Eliminare: Fofana 32.

Nu doar temperatura scăzută a redus drastic asistenţa de pe noul „Ion Oblemenco”, ci şi cataclismul din Ştefan cel Mare, ştiindu-se că pentru olteni o înfrângere la scor în faţa lui Dinamo este mai dureroasă decât pierderea unui trofeu. Astfel încât un eventual succes cu Gaz Metan conta mai mult pentru adunarea punctelor necesare intrării în play-off, nu ca o revanşă pentru umilinţa din „Groapă”, care deja le-a stricat Sărbătorile fanilor craioveni.  De altfel, galeria şi-a penalizat echipa cu mesajul: „Dincolo de rezultat, atitudinea e de condamnat! Treziţi-vă!” Nici Gazul nu stătea pe roze, după cinci meciuri fără victorie fiind în afara sextetului de play-off, aşa că trupa lui Teja spera să profite de tensiunea din Bănie pentru a încheia anul în obiectiv.

Gazdele au început tare ultimul meci al anului şi după ce Feşnic i-a refuzat un penalty lui Mitriţă, lui Tiago Ferreira i-au negat medieşenii primul gol pentru Craiova, la o reluare din centrul careului. Gazul a scăpat de iureşul din start al oltenilor şi a avut şansa unei ocazii, dar Ely Fernandes n-a speculat până la capăt cadoul lui Donkor. După o jumătate de oră, medieşenii au rămas mai puţini, Fofana, avertizat deja, întârziind intervenţia la Bărbuţ. Şi totuşi, imediat, Gazul a avut o uriaşă şansă de a marca, Mihăilă evitând in extremis golul, la reluarea lui Cristea. Repriza s-a încheiat cu a doua ocazie a lui Tiago Ferreira, periculos cu şutul de la 30 de metri.

Partea secundă a debutat cu şuturile lui Mateiu, Bancu şi Mitriţă, la care Pleşca a fost imperial. Portarul oaspeţilor a fost păcălit însă la lovitura liberă de la 25 de metri a lui Mitriţă, deviată suficient de zid  pentru a fi gol. Partea stângă a oltenilor a funcţionat la turaţie maximă, cu Bancu şi Mitriţă, dar Pleşca şi-a continuat recitalul de parade, la mingile trimise de Cicâldău, Donkor, Burlacu şi Mitriţă, care puteau distanţa lejer Craiova. A fost nevoie de un penalty pentru ca Pleşca să fie din nou învins. Tot de Mitriţă, căpitanul Ştiinţei fiind şi cel faultat în prealabil. Craiova câştigă şi termină anul pe podium, după o repriză secundă în care a profitat din plin de superioritatea numerică, dar şi de banda stângă de naţională, Bancu-Mitriţă.