“Voi vota împotriva unui buget de austeritate, fără investiţii, anti-dezvoltare, care nu respectă legile în vigoare”

0
124

Deputatul PNL Nicolae Giugea critică discursul sfidător al Guvernului Tudose din Parlament, care continuă să ruleze placa deja deranjantă a celei mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană, încercând să ne convingă de faptul că ”tigrul” european nu mai poate de bine, în vreme ce toată România se simte ca în plină perioadă de criză economică:

”Nu ai cum să nu rămâi uimit de faptul că Guvernul şi miniştri PSD-ALDE par că nu ştiu şi nu înţeleg ceea ce se întâmplă în realitate, în ţară! Discursurile din Parlament ale Premierului Mihai Tudose, precum şi ale reprezentaţilor PSD-ALDE pe marginea Legii bugetului de stat ar fi făcut invidioasă chiar şi nomenclatură comunistă la cel de-al XIII-lea congres, iar pe Emil Bobu şi Nicolae Ceauşescu i-ar fi pus în inferioritate. Explozie de prosperitate, depăşiri ale producţiei la hectar, măriri fără precedent ale salariilor şi ale pensiilor, au umplut discursurile sterile ale celor care ocupă vremelnic funcţiile de miniştri. S-au străduit două ore să ne convingă că negrul este alb şi că sărăcia pe care noi o vedem cu ochii este de fapt bogăţie! Din nefericire, niciunul dintre membri Guvernului nu a îndrăznit să-şi ceară scuze asupra faptului că în anul 2017 preţurile au crescut mai mult decât în ultimii 4 ani, că majorările de salarii şi pensii sunt deja istorie, că nu s-a construit absolut nimic în România în acest an, că este anul în care nu s-a pus în circulaţie nici un Km de drum expres sau autostradă, că niciun spital şi nicio şcoală nu a suferit o reabilitare consistentă, că mor copii din lipsa vaccinurilor şi medicamentelor, că tinerii continuă să fugă din ţară.

Mai grav este faptul că, deşi bugetul este foarte slab construit, mai slab decât cel de anul acesta, coaliţia PSD-ALDE nu a fost dispusă nici să accepte amendamente la această lege, pentru că amendamentele ar fi reparat măcar o parte din neajunsurile majore ale proiectului de buget. De exemplu, PNL a propus amendamente pentru respectarea legii! Știu că nu este normal ca printr-o lege să spui Guvernului să respecte legea! Însă, ce poţi să faci atâta vreme cât PSD calcă în picioare Legea pensiilor care obligă Guvernul să majoreze valoarea punctului de pensie de la fiecare 1 ianuarie, nu respectă Legea educaţiei care obligă statul român să finanţeze adecvat educaţia, măcar cu 6% din PIB, nu respectă Legea pensiilor administrate privat care obligă la o contribuţie personală de minimum 6%, nu respectă nici o lege? Noi, cei din PNL nu am cerut decât ca PSD şi ALDE să respecte legea şi, dacă nu au uitat deja, promisiunile din campania electorală.

Am afirmat şi suţin că dacă anul acesta nu s-a făcut nici o investiţie, în anul 2018 chiar nu se va construi nimic! Eu, personal, am formulat amendamente în domeniul infrastructurii, cu privire la finalizarea centurii ocolitoare a Craiovei, pentru modernizare a drumului naţional Craiova-Calafat sau pentru construirea unui Spital de copii la Craiova şi am sperat să fiu susţinut măcar de parlamentarii PSD sau ALDE din Judeţul Dolj ori măcar de fostul primar al Craiovei, doamna Olguţa Vasilescu. Credeţi că li s-a mişcat vreo geană atunci când au votat împotrivă în comisiile de specialitate sau în cele de buget? Nu! Caraghios este faptul că, deşi susţin că economia nu mai poate de bine, atunci când vine vorba de finanţarea investiţiilor cele mai importante pentru români, spun că nu mai sunt bani în buget. Cu siguranţă că îşi vor aduce aminte de olteni şi îi vor jelui înainte de viitoarea campanie electorală, când vor începe iarăşi să promită autostrăzi şi spitale!

Din păcate, bugetul de stat pentru anul 2018 este mai puţin important pentru cei PSD-ALDE decât legile justiţiei, pe care le lucreză în paralel cu Legea bugetului! Personal, m-am abţinut să fac declaraţii despre PSD, ALDE şi justiţie, însă, comportamentul lor din ultima perioadă nu face decât să confirme că cei care protestează în stradă chiar au dreptate – singura lor prioritate este să-şi scape pielea! România nu este nicidecum o prioritate! Eu, personal, voi vota împotriva unui buget care, în perioadă de creştere economică aduce mai multă sărăcie, mai multă subdezvoltare şi mai puţine investiţii publice pentru români.” a precizat deputatul PNL Nicolae Giugea.

Biroul de presă PNL Dolj