Dezvoltarea cooperării economice bilaterale

0
308

Prim-ministrul Mihai Tudose a discutat astăzi, la Palatul Victoria, cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubačić, despre perspectivele de dezvoltare a cooperării economice bilaterale.

          Șeful Executivului a subliniat în acest context că România înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, ceea ce deschide noi oportunităţi de investiţii pentru perioada următoare.

          ”România stă foarte bine din punct de vedere economic şi avem toată deschiderea pentru susţinerea mediului de afaceri şi a investiţiilor”, a declarat premierul Mihai Tudose, amintind faptul că investiţiile se numără printre priorităţile proiectului de buget pentru anul 2018.

          Premierul Mihai Tudose a subliniat, de asemenea, că România îşi doreşte în continuare să fie un partener de încredere în cadrul Uniunii Europene, mai ales în contextul primului mandat la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019. ”Această responsabilitate reprezintă o provocare importantă pentru România”, a adăugat şeful Executivului.

          Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubačić, a declarat, la rândul său, că investitorii olandezi prezenţi deja în România sunt interesaţi de noi oportunităţi de afaceri pe piaţa romînească. În plus, numeroşi alţi oameni de afaceri olandezi şi-au exprimat interesul de a lansa investiţii în România, încurajaţi de evoluţia economică bună a ţării noastre. Diplomatul olandez a exprimat totodată disponibilitatea ţării sale de a împărtăşi României din experienţa acumulată în mandatele de până acum la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

          La întrevederea premierului Mihai Tudose cu ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubačić, din delegaţia română au făcut parte secretarul de stat Florin Vodiţă şi consilierul de stat Gabriel Andronache.