Alb-albaştrii sub lupă / „Poneii” au rezolvat ultimul meci

0
298

Calancea – Gafează în toate meciurile importante. A făcut-o aproape de fiecare dată cu FCSB, a comis-o cu Milan şi în ambele jocuri cu CFR de anul acesta, dar şi în alte ocazii. A ieşit aiurea la centrarea de la gol, intrând practic în Kelic. La acea fază nu l-a marcat însă nimeni pe spaniolul care fusese trimis în teren de Petrescu. Calancea a avut o intervenţie bună apoi, la capul lui Omrani.

Popov – Angajamentul şi devotamentul său sunt totale, dar, aşa cum ne-a obişnuit, are momente de black-out, cum a fost şi cel din prima repriză, la pasa spre Calancea. E posibil să fi strigat însă că pasează în spate, fiindcă apoi i-a reproşat portarului că n-a ieşit. Bulgarul a mai fost depăşit şi pe final, în duel aerian de Urko Vera, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Kelic – A jucat destul de bine, deşi a apelat la multe faulturi pentru a-l opri pe Omrani, încasând şi un galben înainte de pauză. Dacă i-au prelungit contractul, atunci conducătorii clubului sunt mulţumiţi de croat, deşi evoluţiile sale n-au fost la cel mai înalt nivel.

Briceag – Meci bun, s-a apărat decent. Dacă-i ieşeau şi centrările…

Martic – Revenit în echipă după suspendare, şi-a pus din nou amprenta, în jocul cu echipa contra căreia a debutat pentru Ştiinţa. Centrare perfectă pentru golul lui Băluţă, a mai oferit şi altele, dar Craiova nu are neapărat un vârf de careu să conteze mult în jocul aerian, iar fundaşii CFR-ului sunt redutabili la acest capitol. Păcat de ocazia irosită la 2-1, când a şutat peste poartă, singur cu portarul.

Mateiu – Ca şi la Mediaş, a fost cel mai bun jucător al Universităţii şi în meciul cu CFR Cluj. A alergat mult, a deposedat, a recuperat, a şi pasat bine de multe ori, ieşind şi din raza sa de acţiune. Chiar dacă mingea a intrat practic sub el, a şutat bine în primele minute, punându-i probleme lui Arlauskis. A avut şi două scăpări, pierzându-l pe Culio la prima ocazie a oaspeţilor şi la o altă fază în care Kelic a fost nevoit să faulteze.

Zlatinski – În nota sa obişnuită, a făcut un joc laborios, fără însă a ieşi în evidenţă.

Bancu – Unul dintre cei mai buni de pe teren, a urcat bine, chiar dacă nu a adus mare pericol la poarta lui Arlauskis, doar când a reluat din unghi, pe portar, în finalul primei părţi. Şi pe apărare l-a blocat destul de bine pe Deac, chiar dacă uneori a apelat la faulturi.

Burlacu – Nu s-a prea văzut, parcă mai mult a fost preocupat să îndemne publicul la urale. Ştiam că nu rezistă un meci întreg, dar pe final de campionat a părut fără vlagă încă de la începutul jocurilor. Nu a rezolvat practic nicio situaţie unu la unu, a jucat mai mult ca să fie „juniorul” din teren. Trebuie să înveţe să se folosească mai bine de talia sa, are momente în care joacă bine rolul de pivot. Poate după o pregătire de iarnă bună îşi va recăpăta forma, fiind primul său sezon în care evoluează constant în Liga I

Mitriţă – Îşi asumă riscuri, coboară la mijloc să-şi ia mingi, chiar dacă le mai pierde uneori încercând să rezolve faze individual. Când va mai căpăta experienţă şi va avea mai multă clarviziune va fi cel puţin la nivelul lui Sânmărtean în perioada bună a acestuia. Fabuloasă execuţia de la gol, după o fază în care a apărut excelent între linii şi a fost faultat.

Băluţă – Până la gol nu s-a prea văzut, fiind destul de izolat. Excelentă reluarea cu capul pentru deschiderea scorului, întrecută doar de faza în care a şutat cu exteriorul în transversală, având lângă el jumătate din echipa CFR-ului. Nu merita să fie eliminat, practic ambele cartonaşe le-a primit degeaba, primul pentru proteste, iar la al doilea nu l-a atins pe Culio.

Gustavo – A alergat destul de mult când a intrat, a încercat să se apere, a şi comis un henţ în careu. Nicio realizare ofensivă.

Popa – A intrat pe final, în condiţiile în care aveam nevoie de talie în careu, după ce Petrescu a introdus şi al doilea vârf masiv, Urko Vera.