Tabelă congelată la Chiajna

0
287

Concordia Chiajna – Universitatea Craiova 0-0

Stadion: „Concordia“, spectatori: 500

Chiajna: Bălgrădean 7 – Bărboianu 6, Albu 6, Tincu 6, Bucurică 6 – R. Costin 6 – Serediuc 6 (63 Ciobanu 6, 88 N. Roşu), M. Cristescu 6, Grădinaru 6 – R. Răducanu 5, Pena 5 (75 Padovani) 5. Antrenor: Emil Ursu.

Universitatea: Calancea 7 – Briceag 6, Kay 6, Acka 6, Vătăjelu 7 – Mateiu 7, Zlatinski 6 – Băluţă 6, Gustavo 7 (83 Bancu), Nuno Rocha 5 – Ivan 6. Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Arbitru: G. Rădulescu 5.

Ultimul meci al alb-albaştrilor a arătat ca restul sezonului: spectaculos, cu multe ratări şi cu arbitraj potrivnic

craiovaO nouă tentativă a Craiovei de a fi măcar lider temporar s-a petrecut la Chiajna, în faţa unei echipe din subsol, dar care a reuşit să încurce aproape toate echipele aflate pe locuri de play-off, inclusiv pe Universitatea, în tur. Oltenii au trecut devreme la treabă, controlând jocul, dar ocaziile au fost tratate superficial de Ivan, Băluţă şi Gustavo, care nu i-au dat emoţii fostului lor căpitan, Bălgrădean. O piedică le-a pus alb-albaştrilor şi centralul Rădulescu, pasiv la faultul în careu asupra lui Gustavo. Treptat, Chiajna a echilibrat jocul şi a avut cea mai mare ocazie a primei părţi, când Serediuc s-a fâstâcit în faţa lui Calancea şi l-a izbit cu mingea cu care trebuia să facă 1-0.

Abia în startul reprizei secunde au egalat oaspeţii scorul ocaziilor mari de gol, Gustavo trecând la câţiva centimetri de mingea trimisă viclean în careu de Vătăjelu. În schimb, Mateiu a ajuns cu capul centrarea primită în careu, dar a intervenit Bălgrădean, care şi-a salvat echipa cu un reflex. Ştiinţa a rămas periculoasă, riscând mai mult decât gazdele,  a ajuns des la finalizare, dar acolo a arătat aceleaşi probleme ca pe tot parcursul acestui sezon. Mai precişi au fost ilfovenii, care au avut două şuturi bune la fazele create de noul-intrat, Ciobanu. Ocaziile au abundat, iar Băluţă a fost blocat in extremis de Bucurică. Oaspeţii au mai cerut un penalty, când olteanul lor, Bărboianu, a intervenit cu mâna la şutul lui Gustavo. Mulţescu a efectuat doar o schimbare, şi aceea pe final, deşi câţiva dintre elevii săi păreau extenuaţi după o oră de joc, iar Nuno Rocha practic n-a existat pe teren. Antrenorul a refuzat să le ofere câteva minute lui Surugiu şi Petre, deşi ei aduseseră calificarea în sferturile Cupei României cu câteva zile în urmă.

La o altă pretenţie ofensivă a Craiovei, Ivan a fost faultat în marginea terenului de Bălgrădean, ieşit bine să-l intimideze în afara careului pe atacantul oltean. „Pufi” şi-a exasperat foştii coechipieri, intervenind şi la ultimul şutul periculos al acestora, expediat de Băluţă. Chiajna mai încurcă o dată Craiova, care agoniseşte 37 de puncte în 2016, termină pe locul 4 şi păstrează şanse mari la play-off, dar rămâne cu dezamăgirea ratării în serie a şanselor de a fi măcar o etapă liderul Ligii I.

Mulţescu, nemulţumit de ratări şi de arbitra

„Îmi pare rău că nu am luat toate punctele, pentru că am atacat încontinuu, când am dat pe poartă, a apărat Bălgrădean, iar când a trecut mingea de el, s-a dus puţin de lângă bară. m jucat cu o echipă de fotbal-baschet. Ei au jucat pe doi pivoţi, minge lungă, dar asta e treaba lor. Îmi doream să fim măcar puţin pe primul loc, conta pentru moral şi consider că jucăm cel mai bun fotbal, alături de Viitorul. Trebuie să fim mult mai concentraţi la finalizare şi să încercăm să marcăm. Nu avem un jucător care să marcheze. Arbitrajul a fost o ruşine, am avut un penalty, două offsiduri care nu au fost, este inimaginabil ceea ce s-a întâmplat. Nu este permis să dai cartonaş galben în minutul 2. Nu mi-a zis nimic, nu a vorbit cu mine, s-a întors cu spatele şi a plecat, nu mi-a dat explicaţii. Puţini sperau ca la începutul campionatului să avem asemenea traseu şi vreau să-i felicit pe jucători pentru toată munca depusă. Dacă vom face transferuri care să ne ajute să creăm un echilibru între compartimente, ne putem bate la titlu. „a declarat Gheorghe Mulţescu

Căpitanul Bogdan Vătăjelu a spus: „Am fi meritat mai mult, trebuia să câştigăm, după ocaziile pe care le-am avut. Sunt supărat că nu am luat toate cele 3 puncte. Am fi meritat puţin mai mult în acest campionat, după modul cum am jucat şi câte ocazii am avut. Problema noastră este la finalizare, avem 10 ocazii pe meci şi nu am dat niciodată mai mult de două goluri. Ne trebuie un marcator. Sunt mulţumit de evoluţia de până acum, per total. Dacă vom avea şansa de a ne bate la titlu, cu siguranţă vom profita de ea”.

Fostul jucător al Universităţii, Fane Bărboianu, a recunoscut că alb-albaştrii au fost superiori, dar a declarat că egalul poate fi considerat echitabil: „A fost foarte frig, e greu de jucat în astfel de condiţii, dar a fost un meci frumos şi cred că este echitabil egalul, chiar dacă Universitatea a atacat mai mult, a avut şi câteva ocazii, ne-a salvat Bălgrădean, dar şi noi am avut două şanse mari de gol”.