Autorul accidentului mortal de la Breasta, arestat pentru 30 de zile

0
268

Şoferul care a accidentat mortal o femeie, în comuna Breasta şi şi-a abandonat maşina la locul impactului, dispărând, a fost prins de poliţiştii de la Rutieră. Este vorba de un tânăr de 23 de ani, din Bucureşti, care stă fără forme legale în Craiova şi care aseară a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.   

În urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate de poliţiştii Biroului Rutier Craiova, la mai bine de 24 de ore de la comiterea faptei, oamenii legii au reuşit să dea de urma autorului accidentului mortal din Breasta. Astfel, aceştia l-au identificat pe Rupi Curte, de 23 de ani, din Bucureşti, care locuia fără forme legale în Craiova, stabilind faptul că el este cel care a produs un accident rutier pe 16 decembrie a.c., pe DJ 606, în localitatea Breasta, soldat cu decesul Valeriei Ionică, de 61 de ani, din localitate, iar după producerea acestuia a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de anchetă.

Se pare că avea şi motive să dispară, întrucât în urma verificărilor s-a stabilit şi faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Miercuri seară tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducere a unui autovehicul fără permis, fiind introdus în arestul IPJ Dolj.

Aseară, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Rupi Curte a fost prezentat Judecătoriei Craiova, instanţă care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului fugar, după cum au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.