Reghecampf: “Cu Argeşul trebuie să marcăm la fiecare ocazie”

0
488

În conferinţa de presă premergătoare partidei cu FC Argeş, de duminică, ora 18, antrenorul Universităţii Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că îşi asumă vina pentru eşecul din partida cu Farul şi crede că jucătorii vor avea altă atitudine la următoarele meciuri. Reghe le-a transmis elevilor săi că împotriva Argeşului trebuie să dea gol la fiecare ocazie, evident, în ideea că aceştia nu-şi vor crea prea multe.

Laurenţiu Reghecampf despre…

Meciul cu FC Argeş: „Mă bucur mereu când întâlnesc foşti elevi, foşti colegi, mă bucur enorm pentru Prepe, că a reuşit şi echipa lui este o echipă bună, care va crea probleme şi va face jocuri importante, am şi văzut asta în analizele primite de la colegii mei. Va fi un meci greu, trebuie să facem risipă de efort şi să marcăm la fiecare ocazie pe care o vom avea. ”.

Meciul pierdut cu Farul: „Venim după un meci slab, nu mă aşteptam la el, mai ales că veneam după o perioadă bună. M-a deranjat atitudinea pe care am avut-o cu Farul, faptul că am tratat uşor acea partidă. Este şi vina mea, am crezut că după 7 meciuri fără eşec, lucrurile intră pe un făgaş normal, le-am spus jucătorilor că este vina mea, trebuie să fiu eu mult mai concentrat la fiecare meci. Sper să reuşesc să montez elevii la nivelul fiecărui meci. Cred că reacţia băieţilor va fi totuşi bună la următorul meci”.

Problemele de lot:  „Avem probleme de lot, nu este niciun secret. Houri nu va juca, Găman are şi el probleme, din fericire nu este o fractură, dar ei nu sunt refăcuţi. Dar avem resurse, avem lot bun pentru a-i înlocui. Pentru mine n-a fost o perioadă uşoară, am avut probleme, Screciu şi Câmpanu au avut accidentări, Markovic trece printr-o perioadă grea din viaţa lui, suntem alături de ei, Bancu şi Ivan au fost la naţională, ratarea unei calificări este o problemă, dar trebuie să treacă peste ea”

Lupta la titlu: „Presiune avem la fiecare meci, pentru că ne dorim să câştigăm campionatul. Nu este adevărat că suntem printre favoriţii la titlu. Ne dorim să ne apropiem de primele locuri, dar trebuie să ne câştigăm meciurile. Dacă ne luăm după joc, putem să fim cotaţi printre echipele care se bat la titlu. Acum întâlnim echipele care se luptă la vârf, Argeş, FCSB, Botoşani, Voluntari, iar concentrarea trebuie să fie alta, să fim hotărâţi în ceea ce vrem să facem. Este important să câştigăm campionatul fără ajutorul nimănui. Mai sunt multe meciuri, distanţa se poate diminua, nu se poate vorbi de o echipă care a câştigat deja titlul. Primul obiectiv este să intrăm în play-off, abia apoi ne putem bate pentru titlu”.

Echipa naţională: “Am discutat subiectul naţionalei, nu are rost să mai revin la el. Cel mai important este să aşteptăm o analiză din partea FRF, să se ia o decizie. Cine este cel mai pregătit, cel mai potrivit trebuie decidă cei care conduc fotbalul românesc. În ultima perioadă, naţionala a avut un joc bun, dar am avut ghinion la meciul cu Islanda. Sunt multe echipe mari care au ajuns la acest baraj. Eu nu văd aşa negru, eu văd o echipă naţională cu mulţi tineri, aduşi de la naţionala de tineret, pe care tot Mirel Rădoi a antrenat-o. Cine va veni selecţioner, Gică Hagi, cu proiectul pe care-l vede el, Dan Petrescu, cel care a avut rezultate foarte bune, Adrian Mutu sau Victor Piţurcă, oricare trebuie să aibă parte de susţinerea tuturor şi să fie lăsat să facă treabă. Nu trebuie să mai vorbim negativ, eu văd foarte multe lucruri pozitive. S-a pierdut o calificare, dar nu trebuie să ne oprim, trebuie să rămânem pozitivi”.