Papură: “Continui ce am lăsat neterminat”

0
834

La prima apariţie în faţa presei în noul mandat, antrenorul Ştiinţei Craiova, Cornel Papură, a evitat să discute despre intens vehiculata sosire a lui Mirel Rădoi în Bănie şi spune că a revenit pentru a continua ce a lăsat neterminat în precedenta prezenţă pe banca alb-aşbaştrilor. Primul meci al lui Papură este cu Botoşaniul, sâmbătă, de la ora 19.30, iar ultima apariţie a sa în faţa presei a fost tot înaintea unui meci cu Botoşani, care avea însă să fie amânat cu câteva luni, din cauza pandemiei, iar la reluare oltenii l-au avut antrenor pe Cristiano Bergodi. Papură a evitat să discute şi despre conflictul cu medicul echipei, Claudiu Stamatescu, a cărui escaladare a dus la plecarea lui “Papi”. Antrenorul speră ca echipa să nu mai aibă probleme pe faza defensivă, aşa cum s-a întâmplat în precedentul său mandat.

„Se pare că reiau de unde am lăsat echipa, fiindcă am fost ultima dată în faţa presei tot înaintea unui meci cu Botoşani, continui ce am lăsat neterminat atunci. Şi ca jucători am debutat contra Rapidului şi m-am retras după un meci cu Rapid. Să lăsăm trecutul deoparte, a fost ce a fost (despre conflictul cu medicul, n.r.). Pot să asigur fanii că voi face tot ce depinde de mine pentru a reuşi. Sunt aici, nu mă deranjează că se vorbeşte de un antrenor sau altul, ce este sigur că voi face tot ce depinde de mine să pregătesc meciul de la Botoşani. Îmi doresc din tot sufletul să luăm campionatul. Nu mă cramponez de negocieri, aşa am fost şi ca jucător, am venit să ajut dacă pot. Fiecare antrenor are ideile lui, nu spun dacă e bine ca mine sau nu, fiecare are stilul lui de a pregăti un joc, încerc să fac lucrurile să meargă din punctul filosofiei mele. Când am fost eu la echipă problema era că luăm goluri, nu că nu marcam. Sper că nu vom mai lua aşa uşor goluri, aveam de îndreptat acest lucru. Am avut probleme pe anumite momente defensive şi încercăm să le rezolvăm, deşi timpul a fost scurt, nu ne ajută. Sunt jucători noi, încă nu-i cunosc din punct de vedere uman, dar ne adaptăm şi încercăm să facem lucruri bune. Tot timpul când este o schimbare de antrenor un jucător îşi face planuri că nu mai prinde echipa, că va fi rezervă şi nu e bine, ei sunt profesionişti şi să dea maxim indiferent de cine se află pe banca tehnică” a declarat Cornel Papură.

„Papi” spune că nu sunt importante absenţele pe care le va avea Botoşaniul din cauza coronavirusului, ci modul cum elevii săi vor aborda jocul:  „Încercăm să facem tot ce depinde de noi pentru a câştiga, nu am câştigat de multe ori la Botoşani (un singur succes, 2-0, în timpul lui Bergodi, n.r.). Va fi greu, dar dacă ne concentrăm şi avem încredere putem scoate un rezultat bun. Niciun meci nu este decis înainte de a se juca, indiferent de problemele pe care le are adversarul, este o mare greşeală dacă ne gândim că am câştigat fiindcă ei au probleme de lot. Şi noi avem probleme de lot, avem jucători cu coronavirus. Încercăm să luăm toate informaţiile, dar nu are nicio importanţă cine lipseşte, noi trebuie să ne concentrăm pe cine vom întâlni pe teren. Probleme ai atunci când nu eşti motivat pentru meciul respectiv”.