Amenzi de peste 31.000 de lei, într-o singură zi, aplicate în stare de alertă

0
152
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, D.S.P, A.N.P.C. şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire  la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activităţile de verificare participând 500 de efective.
În cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, in toate spaţiile publice închise/ deschise.
De asemenea, poliţiştii rutieri, în colaborare cu inspectori din cadrul I.S.C.T.R., au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 140 de societăți comerciale, 190 de locaţii de interes, 280 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata peste 5.400 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 31.000 de lei, din care 144 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 9 sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.
Poliţiştii rutieri au aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale, din care 16  sancţiuni conform Legii 55/2020, în valoare totală de peste 10.000 de lei, iar ca măsuri complementare au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.
Totodată, politiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier.