SC Termo Craiova a trimis somațiile pentru debranșarea datornicilor

1
311

Asociațiile de proprietari cu restanțe mari către SC Termo Craiova vor rămâne fără agent termic în perioada imediat următoare. Conducerea societății de termoficare susține că o parte dintre locatarii rău-platnici vor fi debranșați de la căldură, aceștia fiind deja notificați în această privință.

SC Termo Craiova este decisă să înceapă, în următoarea perioadă, debranșările de la apă caldă și căldură, după ce s-a constatat că locatarii nu s-au achitat de datorii la termenele de eșalonare care au fost stabilite de comun acord. „Cei mai mulți dintre locatarii cu care noi am discutat și am stabilit grafice de eșalonare a datoriilor nu s-au ținut de termene. Sumele nu au fost unele foarte mari, dar nu au reușit să le plătească nici acum. Ne aflăm în situația în care, dacă nu vor ajunge la noi să-și plătească debitele, în cel mai scurt timp vor rămâne fără agent termic în apartamente”, a declarat Maria Somnea, directorul judiciar al SC Termo Craiova.

Termenele de eșalonare nu au fost respectate

Potrivit conducerii societății de termoficare, există mai multe termene de eșalonare, încheiate cu fiecare locatar în parte, în funcție de datoria cu care acesta figurează în acest moment către SC Termo. În multe dintre cazuri, primele termene au fost depășite, fără ca locatarii să efectueze plățile. Administratorul judiciar Maria Somnea spune că apartamentele care se află în această situație au fost deja somate și vor fi debranșate. „În funcție de graficele de eșalonare pe care le-am întocmit cu fiecare locatar în parte, s-a stabilit și cine a depășit perioada în care trebuiau să efectueze plățile către noi. Fiindcă nu au adus banii respectivi nici până acum, au primit somație de debranșare”, a mai spus Maria Somnea. 

O datorie de 15 milioane de lei către CEO

Reprezentanții SC Termo au precizat că debranșările vor începe pe rând, în ordinea termenelor de eșalonare care au fost depășite până acum. „Nu vor fi debranșați toți odată, ci în funcție de acele grafice de eșalonare”, a menționat administratorul judiciar. Potrivit acestuia, debranșările nu îi vor afecta pe locatarii care se află cu facturile la zi. „Avem procedură tehnică pentru debranșarea rău-platnicilor, în sensul că toți locatarii care au facturile la zi nu vor fi afectați de această măsură”, a mai spus Maria Somnea. Administratorul judiciar susține că nu se va renunța la această măsură de debranșare a datornicilor deoarece, la rândul său, SC Termo are o restanță către Complexul Energetic Oltenia (CEO) de 15 milioane de lei.

63 de asociații cu mari datorii

Un număr de 63 de asociații de proprietari din Craiova se află în situația de a rămâne fără apă caldă și căldură în apartamente, acestea regăsindu-se pe lista celor mai mari datornici din oraș. La începutul acestei luni, administratorii și președinții acestora au avut o întâlnire cu reprezentanții primăriei și ai SC Termo Craiova, stabilindu-se de comun acord o serie de grafice de eșalonare a unei datorii comune de 64 milioane de lei. La întâlnirea respectivă, reprezentanții asociațiilor de proprietari și-au luat angajamentul că, într-o primă fază, va fi achitat debitul curent. Fiind vorba de sume mari, în multe dintre cazuri, graficele de eșalonare au cuprins mai multe termene de eșalonare.

Asociația nr. 14 are o restanță de aproape 7 milioane lei

Lista datornicilor este deschisă de asociaţia de proprietari nr. 14 din cartierul „1 Mai”. Odată cu pornirea instalațiilor în tot orașul, aici se asigură furnizarea de agent termic pentru un număr de 591 de locatari. Datoria asociației se ridică la suma de 6,92 milioane de lei. Pentru suma de 6,9 milioane de lei, SC Termo a dat în judecată asociaţia şi a obţinută sentinţă de executare pentru recuperarea datoriei. Debitul curent al asociaţiei este de 18.589 de lei, sumă pe care asociaţia este obligată să o achite pentru a primi apă caldă şi căldură în această iarnă. Tot cu o datorie mare este şi asociaţia nr. 7 din acelaşi cartier, „1 Mai”. Datoria acesteia se ridică la suma de 4,7 milioane de lei, iar debitul curent la suma de 216.000 de lei.

Debranșări, în toate cartierele orașului

Pe lista asociațiilor care vor fi debranșate se mai află și asociaţia de proprietari nr. 14 Rovine, cu o restanţă de 1,2 milioane de lei. Tot o asociaţie cu datorii mari este şi asociaţia nr. 24 din cartierul Craioviţa Nouă – 2,7 milioane de lei. Asociaţia nr. 3 „Ştirbei Vodă” figurează cu o restanţă de 2,4 milioane de lei. Asociaţiile nr. 9 ”Constantin Brâncoveanu” şi nr. 9 „1 Mai” au datorii de peste 2,2 milioane de lei, fiecare. În cartierul Valea Roşie, asociaţia de proprietari nr. 5 are o datorie de 1,9 milioane de lei. Asociaţia de proprietari nr. 4 „Mareşal Antonescu” înregistrează o datorie de 1,7 milioane de lei. În cartierul „George Enescu”, asociaţia de proprietari nr. 9 are o restanţă de 1,9 milioane de lei. 

1 COMENTARIU

  1. interesanta mutarea. acum, de nevoie, debranseaza individual, pe cheltuiala companiei. da’ dac-ai fi vrut sa o faci ca sa-ti instalezi centrala proprie, te purtau pe drumuri si-ti bagau pe gat aprobari si reguli si termene si normative de-ti stricau luni intregi. deci cum ramane cu zonele alea unitare …? daca nu le mai platesti, acum te debranseaza …???

Comments are closed.