După declaraţiile Liei Olguţa Vasilescu, PNL se adresează Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

1
684

PNL va depune o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și așteptă o reacție rapidă din partea acestui for prin care să fie sancționată  Lia Olguța Vasilescu, deputat de Dolj şi coordonatorul campaniei electorale a Vioricăi Dăncilă, candidatul PSD.  Totodată, liberalii cer Biroului Electoral Central sanționarea PSD și a echipei candidatei Viorica Dăncilă în concordanță cu legislația electorală. Acestea au fost anunţurile făcute ieri, de senatorul Mario Ovidiu Oprea, viceliderul senatorilor PNL, într-o conferinţă de presă, susţinută alături de Mihai Firică, președintele Comisiei de Cultură, Culte și Minorități a PNL Dolj

Senatorul Mario Ovidiu Oprea a făcut ieri, declaraţii dure la adresa deputatului de Dolj, Lia Olguţa Vasilescu care este şi şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Viceliderul senatorilor PNL a  spus în cadrul unei conferinţe de presă că „afirmaţiile xenofobe ale Olguţei Vasilescu la adresa preşedintelui în exerciţiu Klaus Iohannis nu fac decât să demonstreze două lucruri: unul, că în PSD întâi se vorbeşte şi apoi se gândeşte şi doi, că nici măcar doamna Vasilescu nu doreşte ca Viorica Dăncilă să câştige aceste alegeri, făcându-i ca şef de campanie deservicii constante, disfuncţionalitate care ne bucură si nu ne surprinde”.

Acesta i-a sugerat fostului edil al Craiovei că ar trebuie să înveţe să accepte scorul înfrângerii. „Acest partid nu este stăpânul niciunei comunităţi oricât ar folosi frica şi minciuna drept instrumente. Atacurile verbale sunt însă obiceurile din fabricaţie ale PSD care, să fim serioşi, nu pot fi corectate după 30 de ani de utilizare intensă, dar care, iată, sunt şi vor fi taxate prin vot de romani. Domnul Iohannis nu a judecat niciodată felul în care românii au ales să-şi exprime votul democratic şi nici să-i pedepsească pe cei care pun ştampila împotriva sa, aşa cum, a făcut-o PSD de nenumărate ori, când rezultatele i-au fost nefavorabile”, a mai spus senatorul Mario Ovidiu Oprea.

La rândul său, Mihai Firică a spus că PNL a luat act cu stupoare de utilizarea unor expresii cu trimitere clară la crimele comise de regimul nazist al lui Adolf Hitler folosite de Lia Olguța Vasilescu, șefa de campanie a candidatului PSD Viorica Dăncilă, împotriva Președintelui Klaus Iohannis, candidatul PNL pentru un nou mandat de Președinte al țării. „Respingem categoric orice manifestare antisemită și xenofobă, cu atât mai mult că aceste atacuri nedemne survin într-o perioadă de campanie electorală și sunt îndreptate împotriva șefului statului și aduc grave daune morale unor minorități etnice și religioase. Prin afirmația conform căreia „domnul Klaus Johannis cred că se vede deja șef de lagăr de concentrare și reeducă acolo PSD-iștii”, Lia Olguța Vasilescu aduce în cadrul dezbaterii electorale fantoma antisemitismului nazist…”, a precizat Mihai Firică.

1 COMENTARIU

  1. s-a trezit senatorul ,,care nu spune nimic,,?maestre inainte de a face plangerea respectiva ,mai fa una si sefului tau care a declarat razboi celor din psd si votantilor lor,caci dupa cum stii la razboi se pot lua si prizonieri ce pot fi dusi in lagare s.a.m.d……asta ca sa intelegi si matale legatura.

Comments are closed.