Portalul ”Literatură copii”, proiect dedicat micilor scriitori români de pretutindeni, s-a extins cu o secţiune audio-video

0
49

Portalul ”Literatură copii”, proiect dedicat micilor scriitori români de pretutindeni, care a intrat în cel de-al şaptelea an de la apariţie, şi continuă pe o perioadă nedeterminată, are acum şi secţiune audio-video, a precizat, pentru AGERPRES, directorul portalului respectiv, scriitorul Petre Crăciun.

Astfel, un copil care doreşte să publice prin intermediul portalului special de literatură trebuie să trimită textul corectat, văzut atât de părinţi, cât şi de profesorul de limba română, pe adresa de e-mail “literaturacopii@gmail.com”, alături de o mică prezentare a sa, datele de contact, o fotografie şi numele profesorului îndrumător. Textul va fi publicat gratuit la secţiunea “Micul scriitor”, fiind ulterior promovat, inclusiv pe Facebook.

Proiectul caută astfel, potrivit lui Petre Crăciun, să suplinească şi lipsa unor concursuri specializate pentru copii care scriu de la vârste foarte mici.

“Acum există şi secţiune audio-video unde putem publica chiar şi copii care îşi citesc propriile texte, pentru că acum mergem către zona multimedia. Portalul lireraturacopii.ro, aflat acum în al şaptelea an, se bucură de un mare succes. Eu, permanent unde colind, şi am foarte multe întâlniri în ţară şi în comunităţile istorice sau în diaspora, pretutindeni sunt în căutare de noi talente de copii care să colaboreze la rubrica “micul scriitor” şi am găsit în continuare colaboratori pentru acest proiect”, a arătat scriitorul Petre Crăciun, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, şi fondator al Editurii Zorio.

El a dorit să facă un apel către micii scriitori: “Prin intermediul dumneavoastră chiar fac un apel către copii, întrucât ei nu au prea multe posibilităţi de a publica: îi invit să folosească acest instrument, acest portal, pentru a-şi publica primele încercări literare. Este foarte cunoscut, foarte îndrăgit, portalul este citit pretutindeni în lume nu numai de către cei mici, dar şi de către autorii consacraţi şi de publicul iubitor de literatură pentru copii şi tineret”.

Proiectul dedicat micilor scriitori, care este unul “de suflet” pentru Petre Crăciun, a devenit şi o bază pentru editarea unei reviste tipărite pentru copii.

“Este un proiect de suflet care m-a ajutat foarte mult în momentul în care am trecut la pasul următor, şi anume la editarea unei reviste tipărite. În România nu mai există, din păcate, reviste tipărite – este un teren aproape inexistent – şi trebuie să reobişnuim publicul cu faptul că este nevoie de reviste pentru copii. (…) Dar eu şi cei care sunt alături de mine suntem luptători şi credem că vom reobişnui publicul cu ideea de revistă pentru copii. Între timp, avem acest portal care ne ajută foarte mult, un proiect viu şi căutat de cititorii mici şi mari”, a adăugat scriitorul.

Tot dedicat copiilor este şi proiectul “Povestea de vineri cu Petre Crăciun”, care a început în urmă cu aproape un an. “Din luna februarie a acestui an am lansat un proiect care se numeşte ‘Povestea de vineri cu Petre Crăciun”, în cadrul căruia, în fiecare săptămână, public o înregistrare video în lectura mea a unei noi poveşti. Este, practic, ca un fel de emisiune video, editată, cu muzică, care poate fi găsită pe portalul literaturacopii.ro la secţiunea video-audio sau poate fi căutată pe youtube.com, cu menţiunea ‘Povestea de vineri cu Petre Crăciun’. Deocamdată sunt înregistrate 42 de poveşti din 50. Proiectul se va încheia la sfârşitul lunii ianuarie şi va exista chiar şi un DVD cu acelaşi titlu”, a detaliat Petre Crăciun. (Sursa: Agerpres)