Au fost anunţate schimbările din componenţa Guvernului

0
63

Viorica Dăncilă anunţă schimbările din Guvern: Lia Olguţa Vasilescu – Transporturi, Marius Budăi – Ministerul Muncii, N. Bădălău – Economie, Alexandru Petrescu – Comunicaţii, Daniel Breaz – Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului şi Sportului – Bogdan Matei, Ministerul Dezvoltării – Ilan Laufer, Ministerul Apărării – Gabriel Leş.

„La ministerul Transporturilor, Lia Olguţa Vasilescu. Am văzut că are capacitatea de a duce la bun sfârşit proiecte pentru România, cum ar fi Legea pensiilor. Sperăm ca experienţa sa în cadrul Ministerului Muncii să fie reflectat şi în Ministerul Transporturilor. Am propus pentru Ministerul Muncii pe Marius Budăi. Acesta e şeful Comisiei pentru buget finanţe şi bănci şi e dublat de experienţa pe care o are în administraţie. La Ministerul Economiei nominalizarea este Niculae Bădălău. Am considerat că este nevoie de o persoană cu autoritatea pentru a accelera proiectele”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

 Aceasta a făcut publice şi deciziile privind portofoliile de la Cultură, Comunicaţii şi Dezvoltare.

“Alexandru Petrescu este nominalizarea la Ministerul Comunicaţiilor. La Ministerul Culturii este Daniel Breaz. Cred că avem nevoie de rogurozitatea matematică a acestui profesor care să mişte lucrurile în bine. Dl Bogdan Matei la Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Am propus revenirea unui fost ministru, este vorba de Ilan Laufer. Vreau să îi mulţumesc dl Fifor pentru activitatea sa. Lasă un minister la cheie, iar pentru acest minister l-am propus pe dl Gabriel Leş, care a mai fost la Apărare”, a mai spus Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat azi, referitor la numirea lui Ilan Laufer în Guvern, că preferă să nu privească în trecut, având în vedere că Laufer a mai fost în Cabinetul PSD în 2017, când premier era Mihai Tudose. „Am venit cu aceste propuneri, tocmai pentru că avem nevoie de experienţa unor oameni care au mai fost miniştri. Avem nevoie de oameni cu experienţă, care să ştie să ducă negocierile cu dosarele aflate pe masa de lucru, în perioada preşedinţiei Consiliului UE”, a declarat Viorica Dăncilă, răspunzând la o întrebare cu privire la numirea lui Ilan Laufer în Cabinet.

„Eu vreau să nu privesc înapoi. Eu vreau să privesc spre viitor. Eu cred că vor performa în această echipă şi faptul trebuie să arate că sunt în stare să îşi ducă la îndeplinire programul de guvernare, vor fi un stimulent pentru ei”, a mai spus premierul. (Sursa: Mediafax)