Oltenii vor să-i pună piedică lui Şumudică

0
44

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu

Severin, stadion: „Municipal”, duminică, ora 17.30

Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Kay, Acka, Vătăjelu – Popov, Zlatinski – Ivan, Băluţă, Nuno Rocha – Măzărache. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: L. Popescu – Dumitraş, Screciu, Bancu, Gustavo, Mateiu, Rambe.

Astra Giurgiu: Lung – Al. Stan, Săpunaru, Geraldo, Junior Morais – Babacar, Takayuki – Ioniţă, Teixeira, Kortzorg – Alibec. Antrenor: Marius Şumudică. Rezerve: Gavrilaş – Balaure, Oros, Florea, Lovin, Alves, Moise.

2Universitatea Craiova întâlneşte campioana, Astra Giurgiu, la Drobeta Turnu Severin

Faţă de sezonul trecut, Ştiinţa şi Astra au făcut schimb de locuri şi de obiective. Craiova este în plasa liderului şi speră să fie un challenger serios pentru Steaua la titlu, în timp ce giurgiuvenii trag pe ultima sută de metri încercând să prindă play-off-ul, deşi au şanse reduse. În meciurile directe, nu se poate spune că oltenii au avut un complex în faţa Astrei, fiindcă în fiecare meci merita mai mult, cu excepţia acelui 0-5, în urma căruia a fost demis Jerry Gane. În sezonul precedent, Astra a câştigat ambele dispute, dar numai pentru că a avut mare noroc în tur şi fiindcă a fost ajutată de Balaj în retur. În actuala stagiune, alb-albaştrii şi-au luat revanşa, câştigând cu 2-1 la Giurgiu, goluri Nuno Rocha şi Măzărache, repectiv Daniel Niculae. Oltenii sunt neînvinşi pe teren propriu din 27 februarie, de la eşecul cu CFR Cluj urmând 12 victorii şi două remize. Conform Instat, elevii lui Gigi Mulţescu înregistrează în acest sezon o medie de 16 şuturi expediate pe meci, cele mai multe dintre competitoare, la egalitate cu Viitorul. După un început ezitant, giurgiuvenii sunt într-o revenire de formă, dovadă că au pierdut doar un joc din precedentele şapte disputate în Liga 1 Orange, 0-1 cu Viitorul, în rest au trei victorii şi trei rezultate de egalitate. Craiova şi Astra sunt cele mai bune echipe la capitolul deposedări, cu o medie de 23 deposedări reuşite / meci.

În echipa Craiovei revine Nuno Rocha după suspendare, iar Ivan are şanse mari să fie recuperat. În tur, Ivan a părăsit terenul după nici o jumătate de oră, prilejuind astfel debutul lui Vlădoiu. La Astra lipssesc Budescu, Nicoară şi Fabricio, suspendaţi, dar revin Junior Morais, Lung şi Săpunaru, care n-au evoluat în meciul din Cupa Ligii cu Dinamo, pierdut cu 5-2 de campioni.

„Va fi un meci foarte greu, întâlnim campioana României, o echipă cu jucători cu mare experienţă, 80-90 % dintre ei au peste 30 de ani. Astra s-a regrupat după o perioadă mai grea şi este în creştere de formă. Pentru noi este foarte importantă victoria, pentru a ne consolida locul secund şi şansele de a intra în play-off” a prefaţat Gigi Mulţescu disputa de duminică. Despre partida cu Astra, Vătăjelu a spus: „Este un meci greu, fiindcă Astra şi-a revenit după ce domnul Şumudică a revenit pe bancă şi i-a impulsionat pe jucători. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o până acum şi vom fi mai pragmatici, cred că putem să ne impunem”. Gigi Mulţescu este neînvins în confruntările cu Marius Şumudică din Liga 1, palmaresul disputelor directe cuprinzând două victorii pentru actual tehnician al craiovenilor şi trei remize. Mulţescu a bifat două mandate ca antrenor al actualilor giurgiuveni, primul în sezonul 2001-2002 (20 jocuri – 7 victorii – 5 remize – 8 înfrângeri), iar al doilea în ediţia 2012-2013 (9 jocuri – 6 victorii – o remiză – două înfrângeri).

Şumudică îşi agaţă speranţele de meciul de la Severin ca şi cum ar fi ultima cale spre play-off, unde antrenorul Astrei spune că ar avea multe poliţe de plătit. „Mergem să jucăm cu Craiova şansele pe care le avem să prindem play-off-ul şi tragem speranţe că vom fi printre primele 6 formaţii, ca să încurcăm măcar şi noi nişte echipe pe acolo. Este un meci pe viaţă şi pe moarte, vor reveni şi Lung, Morais şi Săpunaru, jucători importanţi pentru noi”.