Închisoare cu suspendare pentru instructoarea auto acuzată de trafic de influență

0
95

Judecătorii Tribunalului Dolj au pronunțat, ieri, sentința în dosarul în care instructoarea auto Emilia Moraru a fost trimisă în judecată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au trimis-o în judecată în iunie pe femeie, după ce au stabilit că cererea bani de la elevii săi susţinând că va „aranja” examenul practic de obţinere a permisului auto. Femeia a recunoscut comiterea faptelor, a cerut să fie judecată în procedura simplificată și a fost condamnată la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 90 de zile de muncă în folosul comunității. În plus, s-au confiscat de la ea 400 de euro și va fi obligată să achite 1.300 de lei cheltuieli judiciare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, craioveanca Emilia Moraru, instructor auto, a fost denunţată, în luna martie a.c., de o elevă a sa, care le-a declarat anchetatorilor că îi ceruse 100 de euro la finalul cursului pentru a interveni pe lângă poliţiştii examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Dolj în vederea promovării examenului practic de obţinere a permisului auto.  Pe 12 martie a fost depus denunţul la Parchet, iar pe 13 martie denunţătoarea i-a dat banii instructoarei, aceasta schimbându-i imediat la o casă de schimb valutar „pentru a nu rămâne amprente”. Anchetatorii au continuat cercetările, stabilind că femeia a procedat la fel cu mai mulţi elevi, astfel că, pe 30 aprilie au luat hotărârea să o aresteze. A fost prezentată Tribunalului Dolj, instanţă care a admis propunerea şi a emis pe numele femeii mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, fiind introdusă în arestul IPJ Dolj. Pe 26 mai a.c., procurorii au cerut prelungirea arestării preventive a femeii, Tribunalul Dolj a admis propunerea, însă Emilia Moraru a contestat hotărârea. Curtea de Apel Craiova i-a dat câştig de cauză, fiind plasată sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările în cauză şi au întocmit rechizitoriul prin care Emilia Moraru a fost trimisă în judecată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Dolj pe 12 iunie a.c. Judecătorii au menţinut-o pe femeie sub control judiciar, dosarul a fost analizat în procedura de cameră preliminară, iar judecătorii au decis că probele administrate şi actele de urmărire penală efectuate îndeplinesc condiţiile legale, fiind demarat procesul.

A recunoscut comiterea faptelor

Femeia a recunoscut comiterea faptelor în fața judecătorilor și a cerut să beneficieze de prevederile codului de procedură penală vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă. Instanța a admis cererea femeii, astfel că ieri a și fost soluționat dosarul. Judecătorii au condamnat-o pe Emilia Moraru la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani pentru cele patru infracțiuni, dispunând, în plus, ca aceasta să execute 90 de zile de muncă în folosul comunității: „Condamnă pe inculpata Moraru Emilia la câte 1 an şi 4 luni închisoare pentru fiecare dintre cele 4 infracţiuni săvârşite. Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea la care se adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de supraveghere de 4 ani. Obligă inculpata ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la Biblioteca Judeţeană Dolj sau la D.G.A.S.P.C Dolj. Scade din durata pedepsei închisorii perioada detenţiei preventive de la 29 aprilie 2015 la 28 mai 2015 şi menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă în cauză faţă de inculpată. Confiscă de la inculpată suma de 400 EURO. Obligă inculpata la 1300 lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel, Pronunţată în şedinţă publică, azi 18 noiembrie 2015”, se arată în sentința Tribunalului Dolj.