Doi ani de pușcărie pentru agresorul celor doi polițiști de la Rutieră

0
250

Craioveanul Ştefan Cantemir Mitre, arestat preventiv la sfârşitul lui august pentru ultraj după ce a bătut doi poliţişti de la Biroul Rutier Craiova care l-au oprit în trafic, a fost găsit vinovat de ultraj și condamnat. Magistrații Judecătoriei Craiova au hotărât ca Mitre să execute 2 ani de închisoare, adică un an pentru actuala faptă și la care se adaugă un an pentru scandalul cu împușcături de pe „George Enescu”, dosar în care se dispusese față de el suspendarea pedepsei, și i-au menținut arestarea preventivă. Sentința a fost pronunțată luni, 17 noiembrie a.c. și nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. Pentru că doar unul dintre poliţiştii agresaţi s-a constituit parte vătămată în procesul penal și nu a cerut despăgubiri, Mitre are de achitat doar cheltuieli judiciare, în sumă de 1.300 de lei.

Reamintim că, pe 23 septembrie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care craioveanul Ştefan Cantemir Mitre, de 36 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut în sarcina craioveanului faptul că, în dimineaţa zilei de 29 august, în loc public, a agresat doi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Cei doi poliţişti au suferit leziuni pentru vindecarea cărora au nevoie de 3-4, respectiv 5-6 zile de îngrijiri medicale, conform certificatelor eliberate de medicii legişti.

Mai exact, vineri dimineaţa, în jurul orei 4.00, un echipaj format din doi poliţişti ai Biroului Rutier Craiova care acţiona pe Calea Bucureşti, la intersecţia cu strada „Horia”, a oprit maşina în care se afla Ştefan Cantemir Mitre, oamenii legii cerându-i acestuia documentele. Craioveanul a refuzat să se legitimeze, a făcut scandal, i-a lovit pe cei doi oameni ai legii apoi a fugit. A fost prins ulterior, fiind dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru audieri. Mitre se afla în perioada termenului de încercare, după ce, în octombrie anul trecut, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru participarea la scandalul cu împuşcături petrecut la intersecţia străzilor „Războieni” şi „Peneş Curcanu” din cartierul craiovean George Enescu, de pe 10 septembrie 2007.

Pe 29 august a.c. Mitre a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cadrul procesului penal doar unul dintre polițiști s-a constituit parte vătămată, iar luni, 17 noiembrie a.c. Judecătoria Craiova a pronunțat sentința în dosar. Ștefan Cantemir Mitre a fost găsit vinovat de ultraj, fiind condamnat la o pedeapsă de un an închisoare cu executare. Judecătorii au decis însă ca bărbatul să execute și pedeapsa primită cu suspendare anul trecut, rezultând astfel 2 ani de închisoare. Mai mult, față de inculpat s-a menținut măsura arestării preventive, acesta fiind în prezent încarcerat în Penitenciarul Craiova. Pentru că agentul de poliție nu s-a constituit parte civilă și nu a cerut despăgubiri, Mitre are de achitat doar cheltuielile judiciare, în valoare de 1.300 lei. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.