PNL Dolj : Ministrul Nicolae Ciucă deschide lista la Senat

0
400

Biroul Politic Naţional al PNL, întrunit în şedinţă duminică, 18.10.2020 a validat candidaturile la alegerile parlamentare din data de 06.12.2020.

Lista PNL Dolj pentru Camera Deputaţilor este deschisă de preşedintele Ştefan Stoica, acesta fiind urmat de deputatul Nicolae Giugea şi ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.

Nicolae Ionel Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 la Pleniţa, județul Dolj. A absolvit liceul militar din Craiova şi şcoala militară de ofițeri de la Sibiu în 1988. A urmat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, iar după absolvire a fost numit ofițer de Stat Major. Din 2001 până în 2004 a fost comandantul Scorpionilor Roşii cu care a participat la misiunea Enduring Freedom I din Afganistan (2002-2003), şi Antica Babilonia din Irak (2004). Pentru rezultatele obținute a fost distins cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în Grad de Ofițer, Ordinul Național „Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre. Nicolae Ionel Ciucă, general în rezervă, fost Şef al Statului Major General în perioada 1 ianuarie 2015-29 octombrie 2019, îndeplineşte din data de 4 noiembrie 2019 funcţia de ministru al Apărării Naţionale.

Lista PNL Dolj pentru ̦:

 1. Ștefan Stoica
 2. Nicolae Giugea
 3. Ionuț Stroe
 4. Eugen Gioancă
 5. Doru Câplea
 6. Drîgnei Daniel
 7. Adriana Marcinschi
 8. Cosmin Călin
 9. Flavius Sirop
 10. Cosmin Corâțu
 11. Oana Zaharie
 12. Florin Gătejescu
 13. Nichi Motoi

Lista PNL Dolj pentru :

 1. Nicolae Ionel Ciucă
 2. Mario Ovidiu Oprea
 3. Veta Păsculescu
 4. Alexandru Gîdăr
 5. Cristi Spulbăr
 6. Mihai Soare

“PNL Dolj a obținut un scor politic de 31,7% la alegerile locale, scor pe care sperăm să îl creștem și să reușim astfel ca vocea doljenilor să fie cât mai bine reprezentată în Parlamentul României. Propunem o echipă de profesioniști care să colaboreze cu Guvernul PNL și să sprijine toate proiectele importante pentru Dolj, fie că este vorba despre drumul expres Craiova-Pitești, Spitalul Regional, Centura de Sud a Craiovei, Colegiul “Carol I”. Ne onorează faptul că lista PNL Dolj pentru Senat este deschisă de ministrul Apărării, dl Nicolae Ionel Ciucă.”, se precizează într/un comunicat de presă al PNL Dolj.