Echipele SCMU îşi propun succese pentru a readuce fanii la sală

0
164

Week-end sportiv încărcat în Bănie, cu meciuri pe „Ion Oblemenco”, pe „Extensiv”, în Sala Polivalentă şi în Sala „Ion Constantinescu”

Capul de afiş al week-end-ului este, fără îndoială, derby-ul de pe „Ion Oblemenco”, dintre Universitatea şi FCSB, dar în Bănie sunt programate multe alte evenimente sportive. Echipa a doua a Ştiinţei joacă şi ea duminică, de la ora 15, pe „Exstensiv”, cu Atletic Bradu, în etapa a 9-a seriei C3. Şi lângă Craiova se joacă fotbal, la Işalniţa, pe „Chimia”, meciul CSO Filiaşi – Steagul Roşu Braşov, astăzi, de la ora 15, tot în seria C3. Inclusiv la sporturile de sală este aglomeraţie la final de săptămână, iar reprezentanţii echipelor municipalităţii speră să obţină succese pentru a readuce publicul în tribune. Baschetbaliştii de la SCMU Craiova dispută primul meci pe teren propriu din acest sezon, sâmbătă, de la ora 19.30, în Sala Polivalentă, cu CSU Sibiu, în etapa a 3-a a Ligii Naţionale. „Vrem să debutăm acasă cu victorie, pentru că succesele aduc fanii la sală şi avem nevoie de public în acest campionat. Când antrenam Dinamo şi am venit la Craiova, acum câţiva ani, sala era plină şi vrem să fie din nou ca atunci. Sibiul este o echipă bună, dar nu de neînvins, trebuie să speculăm avantajele noastre, printre care şi publicul. Nu bugetul joacă şi nu jucătorii mari câştigă meciurile, ci echipele bune. Noi trebuie să avem o apărare mai bună, fiindcă astfel câştigăm meciurile, nu cu spectacolul. Obiectivul nostru este să obţinem 7 victorii în această primă parte a sezonului, iar astfel ne-am clasa în primele 4 locuri. Un obiectiv al meu, trecut în contract, este să obţinem prima victorie în play-off din istoria Craiovei. Este un avantaj pentru noi că avem un campionat echilibrat, cu 8 echipe apropiate ca valoare” a declarat antrenorul Aco Todorov. „Venim după un succes la Dinamo şi vrem să continuăm să câştigăm, pentru a aduce fanii la sală. Sibiul are echipă bună, dar noi suntem şi mai buni şi trebuie să demonstrăm asta pe teren” a spus Goran Gajovic, cel mai bun jucător al Craiovei în meciul de la Dinamo. „Sibiul are moral bun după victoria la scor cu Piteştiul, dar e bine că ne măsurăm forţele cu ei, pentru a vedea la ce nivel suntem. Sper să avem un public numeros, fiindcă ştim că Sibiul va veni cu galerie” a spus Amedeo Casale.

Voleibaliştii de la SCMU Craiova joacă pe teren propriu şi cel de-al doilea meci din campionat, sâmbătă, de la ora 17, cu ACSVM Zalău. Ca şi în prima etapă, cu U Cluj,  băieţii lui Dan Pascu întâlnesc o echipă pe care au învins-o în turneul amical de la Craiova, de acum 2 săptămâni. „Va fi un meci foarte dificil, mult mai greu decât cel amical, fiindcă atunci cei de la Zalău au folosit multe rezerve, n-au forţat, n-au vrut să câştige, au vrut să ne citească pentru meciul din campionat. Avem nevoie de ajutorul fanilor, fiindcă plecăm cu şansa a doua şi ar fi un lucru deosebit dacă am bate Zalăul. Vom lupta şi vom face tot posibilul să câştigăm. Suntem puţin dependenţi de Laurenţiu Licăm vom vedea dacă va putea fi recuperat” a spus Dan Pascu, a cărui echipă a fost eliminată, miercuri, încă din primul tur al Cupei României, pierzând cu 3-0 în deplasare contra formaţiei CSM Bucureşti. „Zalăul este una dintre favoritele la titlu, are ambiţii mari, a făcut cele mai multe investiţii, alături de Galaţi. Şi noi avem pretenţii, dar mai avem nevoie de timp pentru omogenizare, pentru a creşte ca echipă” a spus liberoul sârb Majstorovic.

Echipa feminină de volei este pe primul loc după 3 etape în seria 2 Vest, din eşalonul secund, însă antrenorul Lucian Zlotea spune că este o poziţie de conjunctură, fiindcă echipa sa nu este printre favoritele la promovare şi primul test adevărat va fi cu FC Argeş, sâmbătă, de la ora 13, în Sala „Ion Constantinescu”. „Am schimbat echipa în vară, am adus 7 jucătoare noi, continuăm proiectul început anul trecut, cu multe jucătoare promovate de la CN „Nicolae Titulescu”. Cele 3 victorii din deplasare cu care am început campionatul sunt pe fondul unor meciuri uşoare, pe care ştiam că le vom câştiga. Urmează un joc dificil, cu Piteştiul, echipă care vrea să promoveze, dar nu ne temem şi nu este chiar imposibil să ne impunem. Obiectivul echipei este legat strict de promovarea de jucătoare tinere, dar ţelul meu personal este de a intrat în play-off, adică să ne clasăm în primele 4 locuri. Lotul nu este complet, avem 11 jucătoare în loc de 14. Am reactivat-o pe Andreea Constantinescu, una dintre cele mai bune jucătoare ale României, care, la 40 de ani, ne poate ajuta, ca şi celelalte două jucătoare cu experienţă, pentru a le creşte pe cele mici” a spus Zlotea. „Suntem pe primul loc, dar nu facem poză cu clasamentul, ne aşteaptă meciuri grele. E greu să joci alături de debutante, dar ele sunt receptive. Mi-ar plăcea să mai joc în prima ligă cu Craiova, dar nu avem şanse fără investiţii şi fără jucătoare de afară” a spus jucătoarea Andreea Matei.  Handbalistele de la SCM Craiova nu joacă pe teren propriu, dar nici departe de casă, la Slatina, cu formaţia locală, duminică, de la ora 11, în etapa a 6-a a Ligii Florilor. Fetele lui Bogdan Burcea sunt pe locul 6, cu 9 puncte, iar Slatina ocupă locul 9, cu 7 puncte.