“Promenada Inimilor”

0
42

Rotary Club Craiova, împreună cu partenerii, Primaria Craiova, Directia Judeteana de Sport, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Fundatia Romana a Inimii, Asociatia de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia, continua programul “Promenada Inimilor”, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, organizand un Cros pe traseul Mc Donald’s – Piata Prefecturii in data de Duminica 22 Octombrie 2017, intre orele 9.00 – 13.30.

Organizatorii invită locuitorii Craiovei la mişcare şi promovarea unui stil de viaţă sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp.

Participanţii se vor  întâlni Duminica 22 Octombrie 2017, începând cu ora 09.00, în zona McDonald’s. Anexam Programul propus al evenimentului.

„Crosul Inimii” se va organiza pe doua categorii de varsta, sub si peste 18 ani, fete si baieti. Promenada inimii (miscare prin plimbare) va intregi miscarea pentru sanatatea inimilor.

In Piaţa „Mihai Viteazul”din Craiova se vor organiza:

  • Festivitatile de premiere ale castigatorilor crosului inimii, pe categorii de varsta
  • Craiova dansează în stradă; gimnastică şi recuperare medicală
  • Un circuit cu trotineta electrica si bicicleta electrica (produse la Craiova).
  • Medicii sunt alături de noi – puncte de control medical, cadiologic, tensiune, etc.

Promenada Inimilor”, program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat în peste 10 ţări europene, a avut un succes răsunător şi în România. În 2013, la eveniment au participat mii de persoane din 25 de oraşe, iar în 2014 peste 10.000 de persoane din 35 de oraşe. În Craiova, evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, peste şapte sute de craioveni alăturându-se evenimentului în 2014 si 300 de persoane (pe o ploaie torentiala) au fost prezente la evenimentul din 2015 respectiv peste 350 persoane in 2016.

Membrii Rotary Club Craiova, subliniaza: „Avem o inimă care ne serveşte credincioasă şi pe care trebuie să o respectăm. Încercăm să tragem un semnal de alarmă într-o manieră atractivă, sa promovăm un stil de viaţă sănătos si să avem grijă de comunitatea în care activăm”.

Domnul Doctor Militaru, renumitul cardiolog, a completat: „Lansăm locuitorilor Craiovei – copii, adulţi şi seniori – invitaţia de a spune: noi ne punem inima la treabă! Promenada inimilor înseamnă o cultură a vieţii în sănătate, a mişcării în toate formele sale. Cu această ocazie, reamintim autorităţilor locale şi publicului importanţa miscarii ca o component esenţială a unei vieţi sănătoase, a mobilităţii urbane durabile şi a deplasarii pietonală”.