Mangia: „Singurul meu gând este să îmbunătăţim ce am făcut până acum”

0
44

Antrenorul Craiovei se teme de forma Chiajnei, echipă cu 4 victorii consecutive de când a fost instalat antrenorul Ion Moldovan

În runda a doua a returului, CS Universitatea Craiova joacă pe terenul celei mai în formă echipă din Liga I, Concordia Chiajna, care are 4 victorii consecutive, iar de parcursul ilfovenilor se teme şi Devis Mangia. „Meciul e dificil, întâlnim o echipă în mare formă, Chiajna are 4 victorii consecutive, ceea ce nu e la îndemâna oricui. Este impresionat randamentul pe care îl au după ce a fost înlocuit antrenorul. Este un meci complicat şi trebuie să fim foarte atenţi. Concordia este o echipă care joacă foarte bine, dar noi trebuie să punem în valoare caracteristicile noastre, să fim atenţi şi să nu greşim individual. Mie îmi place fotbalul pe iarbă, nu pe sintetic, dar până la urmă terenul este la fel pentru ambele echipe. Eu iau fiecare meci în parte şi mă gândesc doar la partida cu Chiajna, dar având totuşi 3 meciuri în 9 zile trebuie să facem o evaluare atentă a jucătorilor” a spus Mangia, care nu-i are la dispoziţie pe Rossi, accidentat, şi pe Mitriţă, suspendat, iar Zlatinski este incert după accidentarea suferită la Iaşi.

Mangia spune că nu-l măguleşte faptul că Universitatea este singura echipă care a marcat în fiecare meci din campionat: „Nu mă gândesc la astfel de lucruri şi nici jucătorii nu trebuie să o facă. Ne vom comporta bine dacă nu ne gândim la faptul că suntem singura echipă care a marcat în fiecare etapă. Aşa cum nu privim clasamentul, fiindcă doar cel final contează, nici aceste lucruri nu trebuie să ne preocupe”.

Despre distincţia de „antrenorul turului”, oferită de LPF, Devis Mangia a declarat: „Vreau să mulţumesc LPF pentru titlul de antrenorul turului, dar în primul rând le mulţumesc şi jucătorilor mei şi staff-ului tehnic. Orice premiu pe care îl primim este datorat muncii tuturor. Singurul meu gând este să fac mai bine ce am făcut până acum. Oamenii la început m-au privit cu mare neîncredere, a fost oarecum normal, eram conştient de acest lucru. A trebuit să avem răbdare, au fost dificultăţi, a trebuit să muncim şi să demonstrăm. Rezultatele din amicale şi de la începutul campionatului nu au fost prea bune, dar mă aşteptam la asta. Evident că sunt fericit pentru că munca mea şi a băieţilor este apreciată, dar nu trebuie să ne gândim la ce a fost, ci la ce va fi. Am făcut multe egaluri pe teren propriu şi va trebuie să îmbunătăţim această situaţie”.

Devis Mangia nu ştie când se va juca primul meci pe noua arenă: „Nu am timp să mă gândesc la alte lucruri, ci doar la meciul cu Chiajna. Cu siguranţă este mai bine să jucăm cu 30.000 de suporteri în spate, nu cu 3.000, dar nu depinde de noi. Şi noi vrem să jucăm acasă, dar nu la asta trebuie să ne gândim, ci la ce avem de făcut”.

Brazilianul Gustavo, care a fost şi el inclus în echipa turului, el declarând: „Sunt fericit că am marcat şase goluri, că am o formă bună. Suntem liniştiţi în teren şi mă bucur că aduc un plus echipei. M-aş bucura să ies în cel mai bun prim unsprezece al campionatului, dar este şi meritul echipei noastre. Eu sunt fericit la Craiova, cu oraşul, clubul, iar asta este tot ce contează. Trebuie să mergem la Chiajna concentraţi, atenţi, pentru a face un meci bun.”. Brazilianul nu suportă comparaţia tripletei ofensive a Craiovei cu cea a lui Napoli. „Nu sunt nici Callejon, nici Insigne, sunt Gustavo. Şi nu sunt nici aşa mignon cum credeţi, sunt mai înalt” a spus Gustavo, care are 1,74 metri.

Tânărul Vladimir Screciu a declarat: „Ne aşteaptă un meci foarte greu la Chiajna, dar vrem să ne facem jocul nostru şi să ne impunem. Vrem ne clasăm cât mai sus pe podium, acesta este obiectivul şi de ce nu, să luăm şi titul. Ştim că vom avea superitate în tribune, fanii ne susţin în număr mare. Nu ne-a mers prea bine la Chiajna pe sintetic, am făcut 0-0 şi cu Concordia şi în returul semifinalei de Cupă cu FC Voluntari, dar acum avem altă echipă şi alte speranţe”.