95 de elevi chiulangii, duşi de poliţişti înapoi la şcoală

0
47

Poliţiştii doljeni au defăşurat, marţi, o serie de activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă în domeniul ordinii publice în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţ. Oamenii legii au controlat 152 unităţi de învăţământ şi 193 agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în vecinătatea acestora. Mai mult, a fost vizată şi combaterea absenteismului şcolar, astfel că, în cadrul acestor activităţi, poliţiştii au găsit 95 de elevi care chiuliseră de la ore, pe care i-au condus la şcolile lor şi i-au predat cadrelor didactice. Oamenii legii au discutat cu elevii şi aspecte legate de prevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că, pe parcursul zilei de marţi, la nivelul judeţului Dolj, poliţiştii de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului au desfăşurat o serie de activităţi pentru creşterea siguranţei în domeniul ordinii publice şi al circulaţiei rutiere în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au controlat 152 unităţi de învăţământ din judeţ şi 193 agenţi economici care funcţionează pe lângă şcoli, iar dintre cele 123 de persoane legitimate, 23 au fost conduse la sediul unităţilor de poliţie pentru verificări. În plus, poliţiştii au participat şi la ore de curs, unde au discutat cu elevii şi le-au făcut recomandări astfel încât să evite să fie implicaţi în fapte antisociale. „Ca urmare a activităţilor de control desfăşurate în cadrul aucţiunii, au fost depistaţi, în total, 95 de elevi care absentau nejustificat, fiind conduşi la unităţile de învăţământ şi predaţi cadrelor didactice. Poliţiştii au participat la întâlniri cu elevii, şi le-au făcut recomandări pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării acestora, fiindu-le înmânate 560 de pliante, iar alte 26 au fost afişate la avizierele unităţilor de învăţământ”, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

Poliştii au constatat, în total, 375 abateri de natură contravenţională sancţionate cu amenzi în sumă de 101.670 lei , vizând atât încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991 a ordinii şi liniştii publice, cât şi nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, şase dintre sancţiuni fiind aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 R privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 2 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice ale autoturismelor au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate şi 3 infraţiuni, pentru care au fost întocmite dosare de cercetare penală. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Băileşti l-au depistat, la un punct de lucru al unei societăţi comerciale aflate în zona adiacentă a unui liceu din localitate, pe reprezentantul unităţii, care comercializa produse alimentare elevilor, fără a emite bonuri fiscale. Bărbatul a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 1.500 lei, totodată, dispunându-se confiscarea sumei de 70 lei, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.