Un Briceag împlântat în plasa „câinilor”

0
54

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti 2-1

Au marcat: Ivan 55, Briceag 70 / Hanca 62

Stadion: „Municipal”, Severin, spectatori: 10.000

Universitatea: Calancea 7 – Briceag 8, Kay 7, Acka 7, Vătăjelu 8 – Zlatinski 8, Popov 6 (56 Madson 6, 75 Kelic 6), Băluţă 8 – Ivan 7, Măzărache 6 (80 Bancu), Rocha 7. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Dinamo: Brănescu 7 – Corbu 6, Maric 6, Nedelcearu 6, Filip 6 – Nistor 6, Busuladzic 6, Hanca 7 (72 Nemec) 6 – Lazăr 7 (80 Petre), Rotariu 6 (86 Mahlangu), Ghnoere 7. Antrenor: Ioan Andone

Arbitru: Cristi Balaj 7.

craiovaUniversitatea Craiova a marcat două goluri norocoase, dar a dominat clar derby-ul cu Dinamo, meritând victoria, într-o atmosferă deosebită, la Severin

Pentru suporterii Ştiinţei n-a contat că era început de săptămână şi doar câteva grade afară şi au luat cu asalt „Municipalul” din Severin, pentru a le arăta juveţilor că „acasă” este oriunde joacă Universitatea. Mulţescu şi-a deplasat echipa de pe Jiu la Dunăre chiar în ziua meciului, escortată de miile de fani, care la derby-ul cu Dinamo se aprind indiferent de zi, temperatură şi poziţia din clasament.

Cu publicul în spate, alb-albaştrii au început furibund, având o şansă uriaşă de a deschide scorul prin Băluţă, care a apărut excelent în centrul careului la centrarea lui Briceag, dar l-a nimerit pe Brănescu. Elanul oltenilor s-a estompat, iar Dinamo a existat pe teren prin renegatul Gnohere, care i-a adus pe câini în careul gazdelor în câteva rânduri. Craiova a revenit, la pupitru cu cel mai bun jucător al său, Băluţă, dar cele două lovituri libere care erau de speculat au fost tratate superficial de Ivan şi Zlatinski. Când jocul părea să intre într-o perioadă moartă, Ştiinţa a avut din nou un nou asalt, din care Ivan şi Kay au fost aproape de a deschide scorul. Finalul de repriză le-a aparţinut oaspeţilor, cu acelaşi Gnohere periculos, câştigând fiecare duel aerian şi punând presiune pe defensiva olteană, ajutat din benzi de impetuoşii Rotariu şi Lazăr. Fără ocazii clare însă, spre disperarea lui Adi Mutu, care s-a zbătut în lojă mai abitir decât a făcut-o în ultimii ani de carieră pe teren.

Repriza a doua a fost de-a dreptul nebună. Craiova a deschis scorul după o fază individuală a lui Ivan, al cărui şut a fost deviat de Hanca peste Brănescu. Jocul a erupt, s-a jucat pe contre, fără să se mai ţină cont de defensivă, iar Craiova a ratat neverosimil şansa de a-şi dubla avantajul, prin Măzărache şi Băluţă. „Câinii” au ripostat însă pe măsură şi după ce Calancea şi-a salvat echipa de la gol, Hanca a egalat după o serie de erori în defensiva olteană, începute de Madson. Brazilianul se putea revanşa mai târziu, dar ghiuleaua sa de la distanţă a nimerit bara din dreapta lui Brănescu. Finalul a fost de infarct, ambele echipe dorindu-şi să câştige. Craiova a reuşit, prin la şutul-centrare al lui Briceag, Brănescu fiind derutat de Nuno Rocha. „Câinii” au jucat la „totul sau nimic” ultimele minute, dar oltenii şi-au apărat avantajul şi sunt acum la 3 puncte în spatele Stelei, diferenţă făcută în acest moment de arbitrii.

Mulţescu: „La 1-0, nu trebuia să jucăm aşa de avântat”

După meci, Gheorghe Mulţescu: „Am avut o presiune foarte mare, am simţit-o de la suporteri. Păcat că am luat gol pe o greşeală în lanţ. Nu este prima dată când jucătorii îmi dau aşa emoţii, totuşi e bine că am câştigat. Am fost echipa care a jucat mai ofensiv. Pentru mine acest lucru este cel mai important. Simt o bucurie imensă. Mai este mult până la titlu. Noi trebuie să luăm meci cu meci, deocamdată mai avem de îndreptat anumite lucruri. Nu mai trebuie să mai demonstrez nimic, i-am bătut de multe ori pe cei de la Dinamo. Sunt la final de carieră şi vreau să mă bucur de rezultatele pe care le obţin. Am jucat cu doi jucători la închidere pentru că m-am temut de linia de 4 din spatele lui Gnohere. Am greşit când ne-am avântat la 1-0 şi ne-au surprins reuşind şi egalarea. Bine, e şi vina mea, fiindcă eu i-am obişnuit să atace mereu, să joace ofensiv“.

Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a spus că Universitatea a jucat foarte ofensiv şi a meritat victoria: A fost un joc deschis, am întâlnit o echipă superofensivă, şi noi am contribuit la acest spectacol, dar, din păcate, am plecat fără puncte. Am pierdut din cauza unor greşeli, am dat şanse celor de la Craiova, la 1-1 aveam schimbări pe bancă prin care puteam să schimb cursul jocului. Gazdele au câştigat meritat, arbitrajul a fost impecabil”.

Jucătorul care a deschis scorul, Andrei Ivan, a spus: „A fost o victorie frumoasă. Suntem bucuroşi şi le mulţumim suporterilor că au venit în număr atât de mare. Această victorie este a lor. Am vrut să trimit în faţa porţii şi dacă s-a nimerit să fie deviat, important este că am învins. Noi vom da totul la meciul cu Mediaş. La titlu nu ne gândim încă. Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să prindem play-off-ul“. Autorul golului al doilea, Marius Briceag, a spus: „Am vrut să centrez şi a intrat în poartă. Mă bucur că am marcat golul victoriei, că am făcut fericiţi suporterii Universităţii Craiova“.