Parcul „Romanescu” va fi supravegheat cu 99 de camere video / Au rezolvat-o într-un minut!

0
39

sedinta primarieŞedinţă de un minut, poate şi mai puţin, la Primăria Craiova. Atât a durat şedinţa extraordinară la care au fost convocaţi, ieri, consilierii municipali şi, pentru că totul s-a desfăşurat extrem de repede, cei „întârziaţi” nu au mai prins nimic din plen. Pe ordinea de zi a fost un singur subiect urgent: dispeceratul video de la Parcul „Nicolae Romanescu”.

Mai mult le-a luat aleşilor locali să se adune de pe scările şi holul Primăriei, unde au mai stat la o şuetă înainte de plen. Până şi-au mai spus una-alta, au mai împărtăşit ultimele ştiri, s-au pus la curent cu cele mai noi bârfe de prin administraţie şi oraş, s-a şi făcut ora 10.00 fix. La ora obişnuită a şedinţelor CLM Craiova, toţi cei prezenţi au intrat în sală, ocupându-şi locurile lor la mese. Fiind vorba de un singur proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, aleşii nu s-au mai ostenit să-şi mai aducă nici laptop-urile de acasă, iar unii nu au mai aruncat nici haina de pe umeri, cu toate că în instituţia primăriei este cald şi bine, nu suflă vântul şi nu intră frigul decât atunci când gardienii de la pază mai uită să închidă uşa.

Fără comentarii

Microfoanele au fost, totuşi, pornite de preşedintele de şedinţă, Lucian Dindirică. Pentru o întâlnire aşa scurtă, consilierul era pus la patru ace, urmând să inaugureze mai târziu, în aceeaşi zi, un eveniment special la instituţia pe care o conduce, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. În plenul de ieri, preşedintele de şedinţă a avut la dispoziţie un minut, poate chiar mai puţin, ca să declare întâlnirea închisă. După ce a dat citire proiectului de pe ordinea de zi, Dindirică a întrebat dacă sunt comentarii din sală. Cum nimeni nu a avut nimic de spus, nici de bine şi nici de rău, preşedintele nu a avut altceva de făcut decât să închidă şedinţa. La prezidiu au mai fost primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, şi cei doi viceprimari, Mihail Genoiu şi Adrian Cosman.

Întârziaţii nu au mai prins nimic

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de ieri s-a aflat un singur proiect de hotărâre care a propus modificări la organigrama Poliţiei Locale Craiova şi care a fost votat în unanimitate de cei prezenţi în sală, pentru că au mai fost şi aleşi locali „întârziaţi” care nu au mai apucat să mai voteze. Directorul instituţiei, Tavi Mateescu, a declarat după şedinţă că a trebuit să mai reducă două posturi din organigramă, dar că acest lucru nu a afectat nici o persoană. „Potrivit organigramei Prefecturii Dolj, raportată la populaţia Craiovei, a trebuit să reducem două posturi. Cele două posturi erau vacante, nu exista personal angajat pe acestea, astfel că nu a avut nimeni de suferit şi putem continua activitatea nestingherit şi la aceeaşi capacitate”, a declarat directorul Tavi Mateescu.

Suntem monitorizaţi cu 144 de camere video

Tot prin proiectul de ieri, consilierii municipali au votat şi pentru înfiinţarea Biroului de Supraveghere Video Ordine Publică şi Circulaţie, care va monitoriza toate cele 144 de camere video din oraş, dintre care 99 numai în Parcul „Nicolae Romanescu”. «Noul birou a fost înfiinţat ca urmare a monitorizării Parcului „Nicolae Romanescu”, care va fi inaugurat în curând. Va fi monitorizat tot parcul, cu tot ceea ce înseamnă alei, bunuri, iluminat public, persoane care tranzitează parcul, toate elementele pe care le poate dezvolta un astfel de dispecerat modern. Cred că nu mai există în România un dispecerat la un asemenea nivel performanţă», a precizat Mateescu. Noul birou va fi format din cinci poliţişti locali, coordonaţi de un şef, şi îşi va începe activitatea după inaugurarea oficială a parcului.