Craioveancă la judecată pentru trafic de influenţă

0
543

mitaO craioveancă, angajată la un birou notarial din municipiu, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Femeia a luat bani de la un fost angajat al Direcţiei Regionale de Poştă Craiova, promiţându-i, în schimb, că va interveni la judecători de la Tribunalul Dolj şi de la Curtea de Apel Craiova pentru a-i obţine o soluţie favorabilă într-un dosar. După ce, la Curtea de Apel Craiova, bărbatul a pierdut procesul, i-a cerut banii înapoi, ea n-a avut de unde să-i returneze, astfel că a denunţat-o. Dosarul s-a înregistrat săptămâna trecută la Tribunalul Dolj, unde este acum analizat în camera preliminară.

Pe rolul Tribunalului Dolj s-a înregistrat săptămâna trecută, mai exact pe 11 octombrie a.c., dosarul în care craioveanca Elena Daniela Şerban, angajată la un birou notarial din municipiu, a fost trimisă în judecată pentru comiterea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Femeia a fost denunţată la DNA Craiova în mai 2014 de „clientul” nemulţumit, dosarul ajungând la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj anul trecut, după ce procurorii anticorupţie s-au convins că nu sunt şi judecători implicaţi în aranjamentele femeii.

Mai exact, potrivit rechizitoriului întocmit în cauză, pe 27 mai 2014, craioveanul Ş. M. a sesizat D.N.A. – Serviciul Teritorial Craiova că în cursul lunii martie 2013, Elena Daniela Şerban i-a cerut şi a primit suma totală de 2.000 euro, promiţându-i că are influenţă asupra unor magistraţi judecători de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova şi-i poate determina să pronunţe hotărâri favorabile în cauzele în care denunţătorul era parte. Astfel, din probele administrate a rezultat că denunţătorul a lucrat ca diriginte la Oficiul Poştal Rural Mecanizat Craiova din cadrul Direcţiei Regionale de Poştă Craiova, până în toamna anului 2012, când a fost suspendat din funcţie întrucât era cercetat într-un dosar penal ce avea ca obiect infracţiunea de complicitate la delapidare în dauna Direcţiei Regionale de Poştă Craiova. În luna ianuarie Ş. M. a contestat decizia directorului Poştei Române, prin care fusese suspendat din funcţie, cauza fiind înregistrată la Tribunalul Dolj – Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, având termen de judecată pe 26 martie 2013. Cu o zi înaintea termenului, bărbatul a căutat-o pe Elena Daniela Şerban, pe care o cunoştea de mai mult timp şi a întrebat-o dacă îl poate ajuta să obţină o hotărâre favorabilă. Inculpata Şerban Elena Daniela s-a arătat dispusă să-l ajute pe martor şi i-a cerut suma de 1000 euro, pe care i-a spus că o va remite magistratului judecător de la Tribunalul Dolj, care avea spre soluţionare dosarul bărbatului, lăsând să se înţeleagă că-l poate determina pe acesta să pronunţe o hotărâre favorabilă. Astfel, după momentul discuţiei, inculpata a primit de la martorul denunţător suma de 500 euro, urmând ca restul de 500 euro să fie remişi după pronunţarea hotărârii.tribunal

„Scor” mai mare pentru Curtea de Apel

Întâmplător, pe 26 martie 2013, judecătorul de la Tribunal a admis contestaţia formulată de Ş. M., astfel că acesta i-a dat femeii şi restul sumei de 500 euro. Numai că împotriva sentinţei pronunţate de Tribunalul Dolj a formulat recurs C.N. Poşta Română S.A., cauza fiind înregistrată la Curtea de Apel Craiova cu termen stabilit pentru judecată la data de 20.06.2013. Cu câteva zile înainte de judecarea recursului, bărbatul a căutat-o pe Elena Daniel Şerban, cerându-i să îl ajute să obţină şi de această dată o soluţie favorabilă. Femeia a spus că-l cunoaşte pe unul dintre judecători şi că poate interveni pe lângă acesta pentru a-l determina să dispună respingerea acţiunii C.N. Poşta Română S.A., serviciu pentru care „scorul” era de 2000 euro, bărbatul înmânându-i 1000 euro. Numai că, la Curtea de Apel Craiova recursul formulat de C.N. Poşta Română S.A. a fost admis, hotărârea fiind definitivă, astfel că Ş.M. i-a cerut femeii banii înapoi. Pentru că îi cheltuise, aşa cum a recunoscut la anchetă, Elena Daniela Şerban n-a avut de unde să-i mai restituie banii, iar bărbatul a denunţat-o.

În realitate, aşa cum s-a stabilit din probele administrate, confirmate de declaraţia inculpatei, aceasta a folosit banii în scop personal şi nu a discutat cu cei doi magistraţi judecători despre pronunţarea unei hotărâri favorabile martorului denunţător Ş. M., după cum s-a consemnat în rechizitoriu. În februarie 2015, după ce au stabilit că banii nu au ajuns la judecătorii menţionaţi de femeie, procurorii DNA au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, cercetările fiind acum finalizate. Inculpata şi-a recunoscut faptele, iar dosarul este în prezent analizat în camera preliminară la Tribunalul Dolj.