Sentinţă definitivă pentru brancardierul „influent” de la Spitalul de Urgenţă Craiova

0
758

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, marţi, soluţia definitivă în cazul brancardierului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi omului de afaceri craiovean împreună cu care încercase să aranjeze angajarea unei femei în cadrul unităţii medicale. Judecătorii instanţei supreme au decis să menţină sentinţa Tribunalului Dolj, prin care cei doi au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare, după ce, la Curtea de Apel Craiova obţinuseră reducerea pedepselor.

Cei doi craioveni, Marius Grecu, afacerist, şi Marin Dionisie, brancardier la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, au fost trimişi în judecată la sfârşitul lunii mai 2011, pentru trafic de influenţă, după ce, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că ceruseră şi primiseră 3.700 de euro de la un craiovean, pentru a-i angaja acestuia nevasta la spital. Reamintim că ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii (SRI), au stabilit că, Marin Dionisie, angajat ca brancardier la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Marius Grecu, om de afaceri din Craiova, în cursul anului 2010, susţinând că au “relaţii”, au pretins şi primit suma de 3.700 euro de la un bărbat, pentru a interveni pe lângă conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova, în vederea angajării soţiei acestuia. Pentru că femeia nu a fost angajată, bărbatul i-a denunţat pe cei doi. Ofiţerii anticorupţie, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat activităţi specifice de cercetare, în urma cărora s-a stabilit că fapta se confirmă şi că brancardierul a oprit o sumă mică din bani, restul ajungând la Grecu. Cei doi au fost ridicaţi pentru audieri, pe 17 iunie 2011, Marius Grecu a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior ambii fiind trimişi în judecată, în stare de libertate, pentru trafic de influenţă.

Pe 26 septembrie 2011, magistraţii Tribunalului Dolj i-au condamnat pe cei doi la câte 3 ani de închisoare, dispunând suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 5 ani. Ambii au declarat apel, care a fost soluţionat pe 10 aprilie 2012, Curtea de Apel Craiova reducându-le pedepsele la doi ani, tot cu suspendare. Procurorii au făcut recurs, care a fost admis marţi, 16 octombrie a.c., de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a menţinut sentinţa penală nr. 419 din 26 septembrie 2011 a Tribunalului Dolj, adică 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi inculpaţi, hotărârea fiind definitivă.