Cercetat pentru înşelăciune după ce a încasat 1.050 de lei pentru… ciorapi

0
319

Un tânăr de 23 de ani, din Craiova, este cercetat penal pentru înşelăciune, după ce, în cursul zilei de ieri, a fost prins în flagrant în timp ce încasa suma de 1.050 de lei, reprezentând contravaloarea unui telefon pe care ar fi trebuit să-l trimită unei persoane din Gura Humorului, în urma unei tranzacţii pe Internet. Numai că, în loc să-i trimită cumpărătorului telefonul Samsung pentru care se înţeleseseră, craioveanul a pus în colet… ciorapi.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, din cercetările efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Gura Humorului, judeţul Suceava, a reieşit faptul că un craiovean, prin intermediul unui site de vânzări, a reuşit să înşele un tânăr din Gura Humorului în urma unei tranzacţii făcute de cei doi. Craioveanul a postat un anunţ în care explica faptul că are de vânzare un telefon marca Samsung, la un preţ foarte bun. Tânărul din Gura Humorului a fost interesat să achiziţioneze telefonul, cei doi s-au înţeles pentru 1.050 de lei, rămânând ca, în momentul când primeşte coletul, cumpărătorul să-i dea banii curierului. Craioveanul a trimis coletul, suceveanul i-a dat banii curierului, însă, când a deschis cutia, a găsit o pereche de ciorapi în locul telefonului de ultimă generaţie, aşa că a sunat la Poliţie şi a povestit ce păţise.

Poliţiştii Secţiei 3 Craiova au fost contactaţi de colegii din Gura Humorului şi au reuşit să-l identifice pe făptuitor, în persoana lui Vasile Breazu, de 23 de ani din Craiova. Acesta a fost prins în flagrant, de poliţiştii craioveni, când a încasat suma de 1.050 lei, provenită din săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi urmând a fi restituit părţii vătămate.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Suma de bani a fost trimisă de partea vătămată, din localitatea Gura Humorului, în schimbul unui telefon mobil pe care trebuia să-l primească”, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.