Concerte, expoziții și show-uri culinare la Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară

0
119

Concertele și show-urile culinare vor anima atmosfera la cea de-a VI-a ediții a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, care va avea loc în perioada 21-30 august în Craiova și Port Cultural Cetate.

Vineri, 21 august, în centrul vechi al Craiovei, de la ora 20.00, în cadrul Galei de deschidere a festivalului va concerta celebra formație românească de muzică clasică Trio Zamfirescu. Fraţii Zamfirescu (Georgeta, Ionuţ şi Stan) sunt unii dintre cel mai buni chitarişti din România, fiind deţinătorii premiului întâi la toate competiţiile naţionale de gen şi repurtând răsunătoare succese pe plan european. Membrii trio-ului au susţinut concerte în ţări precum Ungaria, Spania, Serbia, Germania, Italia, Grecia, Israel, Cehia și  Malaezia. Concertul va fi urmat de proiecția filmului „YOL” (regia Yilmaz Guney), primul lungmetraj turcesc care a câștigat Palme d’Or la Cannes în 1982.

Marți, 25 august, de la ora 00.00, în Port Cultural Cetate va concerta formația Impex, compusă din Horațiu Serbănescu, Andrei Dinescu, Eugen Imecs, Thomas Hofer și Janin Pasniciuc. De-a lungul vremii, ei au mai fondat Steaua De Mare, Zebre, Aneb și au cântat în diferite alte formații, câteva dintre ele fiind AB4, Rodion G.A., Concentration Band, EMIL, Partizan, Shamanelism, T.E.N. etc.

Chef Cezar Munteanu, deținător a mai multe premii în domeniul gastronomic, este alături de SELGROS de câțiva ani și va susține un show culinar marți, 25 august, la prânz. Cina de marți va fi pregătită de familia Tiberiade, căutătoare și păstrătoare a tradițiilor rome. De asemenea, din program nu vor lipsi show-urile culinare ale amfitrionului festivalului, Mircea Dinescu.

Joi, 27 august, ora 20.00, va concerta formația Trei Parale, cunoscută mai ales pentru alăturarea muzicilor specifice spațiului carpatic, alăturând muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc aici (evrei, ţigani etc.). De la ora 23.30, va avea loc deja tradiționalul concert al fanfarei Mambo Siria. În Galeria Port Cetate din Craiova (bulevardul „Unirii” nr 49), pe întreaga perioadă a festivalului, va avea loc o expoziție de fotografii vechi realizate de-a lungul cursului Dunării în România.

Cea de-a VI-a ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară se va desfășura în perioada 21-30 august și va începe cu două seri de proiecţii extraordinare în aer liber în centrul vechi al Craiovei, recent renovat, apoi va continua din 23 august în Portul Cultural Cetate cu proiecţii de film şi demonstraţii culinare. Pe timpul desfăşurării festivalului camparea pe teritoriul portului este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile (înscrieri pe pagina de Facebook a festivalului).

Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară este un eveniment anual, organizat de Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu” în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova şi Asociaţia „Craiova Capitală Europeană 2021”, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, Centrului Național al Cinematografiei, Institutului Cultural Român și UCIN.