PMP a contestat la Curtea Constituțională modificările aduse Legii 393/2004

0
402

PMP  a contestat la Curtea Constitutională modificările aduse Legii 393/2004 , modificări  făcute și trecute prin Parlament in luna iunie 2018 si care stipulau că ,, mandatul primarilor, consilierilor și preşedinţilor consiliilor judeţene nu încetează în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică,,. Aceaste modificari au fost facute cu intentie impotriva PMP  deoarece dupa alegerile din 2016 singurele partide care au fuzionat au fost PMP și UNPR, acesta din urma având o legatură stransă cu PSD. Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viața politică orice formă de asociere politică și cere ca orice partid care fuzionează să își piardă consilierii locali și județeni, primarii si viceprimarii. “Partidul Mișcarea Populară a  dejucat planul de destructurare al PMP  pus la cale de PSD prin care se urmarea ca toți consilierii locali, consilierii județeni ,primarii si viceprimarii  PMP proveniți din UNPR in urma fuziunii celor doua partide ,urmând  sa fie declarați independenți și ulterior înregimentați în PSD”, susține președintele PMP Dolj, Dan Păloiu, într/un comunicat de presă.

Odata cu aceasta tentativa nereusita, se poate spune ca a fost ultima incercare a PSD de a-si fideliza o mare parte din sustinatori ce se regaseau in rândurile UNPR. Procesul de fuziune nu mai poate dura mult. Instanta a decis sa respinga toate cererile de interventie al unor UNPR-isti care votasera fara nicio retinere fuziunea.

Pe de alta parte , tinând cont de actiunile unor fosti membri UNPR ,inclusiv in judetțul Dolj ,de  a se reuni sub diferite forme sau să se reintregească în fostul partid sunt nule  și mincionoase . In opinia noastră anumite persoane se erijează in falși lideri care induc in eroare și țin sub amenințare o mare parte din consilierii UNPR  care iși doresc sa activeze in PMP.

Fuziunea a fost facută în fapt 20.07.2016 si a fost inregistrată ca admisă de către Tribunalul București in 19.09.2016 prin sentința nr. 115/DEC/P. In prezent se judecă contestația depusă de câțiva membri UNPR.