Noua generaţie Ford Focus este deja în curs de livrare către primii săi clienţi europeni

0
243

Noua generaţie Ford Focus a primit punctajul maxim, 5 stele, la testele de siguranţă la care a fost supus de organizaţia independentă Euro NCAP. Focus devine astfel unul dintre primele vehicule care primesc punctajul maxim sub protocoalele noi şi mai riguroase de testare ale Euro NCAP. Focus beneficiază de sisteme de siguranţă sofisticate concepute pentru a preveni sau a diminua efectele pe care la are un accident asupra pasagerilor şi pietonilor.

Între aceste sisteme se numără o tehnologie apreciată special de Euro NCAP: asistenţa pre-coliziune cu depistare a pietonilor şi bicicliştilor (Pre-collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection). Acest sistem poate depista pietonii şi bicicliştii aflaţi pe carosabil sau în apropierea carosabilului şi care ar putea intersecta traiectoria maşinii, acţionând frânele automat dacă detectează o potenţială coliziune, iar şoferul nu răspunde la avertizări. Depistarea este acum posibilă şi pe timp de noapte, cu ajutorul farurilor.

Focus a reuşit punctaje maxime la testele concepute pentru a replica impactul frontal între maşini şi la cel de impact frontal pe 25% din lăţimea maşinii (offset frontal impact test). Noua generaţie Ford Focus este deja în curs de livrare către primii săi clienţi europeni. “Amintiţi-vă momentul în care aţi dat examenul pentru permisul de conducere şi de cât de mult v-aţi concentrat atunci să faceţi tot posibilul pentru a fi în siguranţă pe şosea. Astăzi, şofatul nu a devenit mai puţin exigent, ci ne-am obişnuit noi mai mult cu presiunea. Tehnologii precum asistenţa pre-coliziune cu depistare a pietonilor şi bicicliştilor vor reduce gradul de solicitare care apasă asupra şoferilor, ajutându-i să se concentreze şi să fie mai puţin nervoşi şi mai încrezători la volan”, spune Helmut Reder, responsabilul gamei globale de modele compacte Ford.