Eliberate gratuit…. / Cărţi funciare pentru locuitorii din Coţofenii din Faţă

0
244

Peste 2.100 de cărţi funciare au fost eliberate, ieri, gratuit pentru proprietarii imobilelor din comuna Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF). În anul 2018, Doljul ocupă prima poziţie în clasamentul judeţelor care au înregistrat cel mai mare număr de imobile prin PNCCF, aici fiind eliberate peste 31.000 de cărţi funciare, fără costuri pentru cetăţeni.

Proprietarii imobilelor din comuna Coţofenii din Faţă au primit începând de ieri cele 2.148 de cărţi funciare eliberate gratuit. În această localitate, lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară pe sectoare cadastrale, finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, au început în anul 2017.

„Se văd rezultatele noastre…”

La eveniment au participat  primarul comunei Coţofenii din Faţă, Constantin Cîrciumaru, o parte dintre locuitorii comunei, precum şi Mihai Cilibiu, directorul OCPI Dolj. Aceasta este cea de-a cincea acţiune organizată anul acesta de OCPI Dolj, care a înmânat autorităţilor locale, în 2018,  peste 31.000 de cărţi funciare. ”În ceea ce priveşte înmânarea documentelor rezultate în urma înregistrării gratuite în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, evenimentul de azi reprezintă o premieră în sensul că ne-am deplasat noi, conducerea OCPI Dolj, la sediul primăriei Coţofenii din Faţă pentru a înmâna personal aceste documente. Sperăm ca prin această acţiune să aducem certitudinea că programul naţional de cadastru şi carte funciară funcţionează şi se văd rezultatele noastre, deloc de neglijat, având în vedere poziţia fruntaşă ocupată de judeţul Dolj la nivel naţional”, a precizat directorul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu.

95 de contracte de prestări  servicii de înregistrare sistematică a imobilelor

În prezent, din totalul de 111 unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţul Dolj, trei sunt cadastrate în proporţie de sută la sută, respectiv Drănic, Goicea şi Mischii, iar în alte 106 se desfăşoară lucrări de cadastru general în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi la nivel de sector cadastral. În anul 2018, 100 de UAT-uri dintre cele 101 eligibile din judeţul Dolj au încheiat contracte de finanţare cu OCPI. Totodată, deja au fost semnate şi  95 contracte de prestări  servicii de înregistrare sistematică a imobilelor. “Obiectivul principal al Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanţare poate fi bugetul local”, se precizează într-umn comunicat de presă al OCPI Dolj.