Craiova: Activități desfășurate de polițiștii de la Rutieră pentru prevenirea accidentelor de circulație

0
225

Potrivit IPJ Dolj, în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova au desfășurat activități în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind organizate acțiuni care au vizat depistarea și sancționarea pietonilor care manifestă indisciplină la traversarea străzii. În urma abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 83 de sancţiuni contravenţionale, din care 33 pietonilor. Valoarea sancţiunilor aplicate de oamenii legii este de aproximativ 15.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. De asemenea, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Exemple:

-Poliţiştii craioveni au depistat un bărbat de 37 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, deşi avea suspendată exercitarea acestui drept.

Un alt tânăr de 25 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţişti la volan, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.