Preşedintele Iohannis : Mă îngrijorează tinerii din zonă care nu ştiu bine limba română

0
206

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri dimineaţa, în Harghita, că îl îngrijorează situaţia tinerilor din zonă care nu cunosc bine limba română, ceea ce înseamnă o limitare a acestora când este vorba despre accesul la un loc de muncă.

klaus_iohannis_”Mă îngrijorează situaţia tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română. Doar aşa le putem oferi un loc de muncă. Aceştia trebuie să poată munci aici sau la Bucureşti. De aceea reprezentanţii comunităţii maghiare trebuie să găsească soluţiile cele mai bune. să nu le limităm copiilor viitorul din cauza unor concepţii care ţin prea mult de politicianism şi prea puţin de oameni”, a declarat Klaus Iohannis.

         Şeful statului a mai declarat că nu este de acord cu autonomia pe criterii etnice. Iohannis se află marţi în vizită în Covasna şi Harghita, acolo unde are întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene. Preşedintele Klaus Iohannis este în vizită în judeţele Harghita şi Covasna, unde participă la o dezbatere cu autorităţile locale. Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns marţi la Consiliul Judeţean Harghita, unde a fost întâmpinat cu imnul secuiesc, intonat imediat după imnul de stat al României, şeful statului mulţumind pentru modul în care a fost primit.

           Iohannis s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din judeţele Harghita şi Covasna, pentu a discuta despre problemele locale, dar şi despre elemente care ţin de dezvoltarea regională. În deschiderea lucrărilor, a fost intonat imnul de stat al României, urmat de imnul secuiesc.

           Preşedintele a luat apoi cuvântul şi a salutat în limba română, apoi în maghiară. Şeful statului a mulţumit pentru modul în care a fost întâmpinat. “Vă mulţumesc că mi-aţi cântat când am intrat. Aveţi voci bune şi puternice”, a spus Iohannis. În timpul dezbaterilor, şeful statului a primit din partea primarului din Miercurea Ciuc Robert Raduly un drapel al Ţinutului Secuiesc, pe care a fost inscripţionată data la care Iohannis a fost ales preşedinte al României şi data de marţi, 18 iulie, care marchează vizita preşedintelui în Harghita şi Covasna. La rândul său, şeful statului i-a oferit primarului oraşului Miercurea-Ciuc drapelul României. “Dacă este să avem un parteneriat strategic, eu ca preşedinte al României să vă las cadou în amintire tricolorul nostru, al tuturor.