Bogdan Stan, şeful ANAF, a fost demis de premier

0
173

Bogdan Stan, şeful ANAF, a fost demis ieri de către premierul Mihai Tudose, în locul său fiind numită Mirela Călugăreanu, se arată în deciziile publicate în Monitorul Oficial.

Bogdan Stan
Bogdan-Nicolae Stan

În Monitorul Oficial a fost publicată decizia de numire a Mirelei Călugăreanu în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Tot din ordinul premierului Tudose, Bogdan-Nicolae Stan a fost eliberat din funcţia de şef ANAF. Mirela Călugăreanu a fost director executiv Colectare în cadrul Direcţiei Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti. Stan a fost numit şef ANAF în luna ianuarie 2017, după demisia lui Dragoş Doroş din fruntea instituţiei.

         Premierul Mihai Tudose a declarat în data de 10 iulie, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că următoarea analiză “pe cifre” a activităţii ANAF, condusă în prezent de Bogdan Stan, va avea loc peste o lună. Tudose a avut două runde de discuţii cu ANAF-ul, Antifrauda şi Ministerul de Finanţe, după numirea sa ca şef al Executivului, în cadrul cărora a identificat un set de soluţii. “Începând de la partea de informatizare completă a ceea ce înseamnă sistemul financiar-fiscal din România şi ajungând la măsuri de eficientizare de la colectare a TVA până la nişte măsuri mai stricte în ceea ce priveşte partea de mărfuri de contrabandă. Eu cred că vor creşte (colectările la buget – n.r.). Asta a fost discuţia. Nu plecăm a priori cu gândul de dat afară oameni şi de aduşi alţii, ci pur şi simplu au primit nişte teme, au primit o fişă de parcurs, dacă şi-o respectă, toată lumea este mulţumită”, a spus premierul.

        De asemenea, Mihai Tudose a spus că Bogdan Stan are la dispoziţie pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea ANAF “începând cu azi fiecare zi”.