Meciul cu Milan, tun financiar şi de imagine pentru Ştiinţa

0
149

Peste 250.000 de euro va încasa Universitatea din bilete şi televizare, dincolo de alte beneficii ale tragerii la sorţi din Europa League

milanPartida Ştiinţei cu AC Milan este un câştig pe toate planurile pentru gruparea din Bănie. Indiscutabil, ca imagine beneficiul este imens, fiindcă Milan nu este numai una dintre cele mai titrate echipe din lume, un colos, un brand uriaş, însă tocmai în vara aceasta a şocat în mercato, aruncând pe piaţă cea mai mare sumă cheltuită vreodată de un club într-o perioadă de transferuri. Şi nici măcar nu s-a încheiat aceasta, chinezii fiind hotărâţi să dea şi alte lovituri de zeci de milioane de euro şi să se îndrepte spre 400 de milioane de euro cheltuiţi într-o vară fierbinte pe „San Siro”. Nu doar privirile românilor, ci şi cele ale Europei sau chiar ale mapamondului vor fi ţintite asupra Universităţii Craiova, tocmai la revenirea ei în cupele europene. Va fi o experienţă formidabilă şi pentru jucătorii Ştiinţei, care vor avea ocazia să-şi măsoare forţele cu jucători de top, aflaţi în mare vogă, majoritatea fiind achiziţionaţi recent de „Diavoli”. Din păcate, partida nu se va putea disputa în Bănie, pe noul „Ion Oblemenco”, ci la Severin, unde numărul maxim de bilete puse în vânzare este de asproximativ 18.000. Dintre acestea, circa 6.500 sunt la cele două peluze, cea a galeriei Ştiinţei, unde preţul este de 35 de lei, şi cealaltă, unde costă 50 de lei biletul, 5.800 de bilete la tribuna a II-a, la preţul de 65 de lei, 4.700 la tribuna I, la preţul de 80 de lei şi 1.000 de bilete la tribuna zero, la preţul de 200 de lei. Mai mult ca sigur, meciul se va disputa cu casa închisă, iar acest lucru va însemna un câştig de peste 150.000 de euro pentru clubul din Bănie, care-şi poate completa bugetul şi prin vânzarea drepturilor TV pentru acest meci. Ieri s-au pus în vânzare biletele, dar numai pentru abonaţi. Numai că în urma presiunilor solicitanţilor care nu aveau abonamente s-au vândut peste 3.000 de tichete, în condiţiile în care numărul abonaţilor nu depăşeşte 1.000. De astăzi, sunt bilete pentru oricine, la casele de bilete de la Sala Polivalentă, între orele 10-19. Ar trebui să se pună în vânzare şi sâmbătă, la Severin, dar este greu de crezut că vor mai rămâne bilete pănă atunci.

„Diavolii” au pierdut ieri cu Dortmund

Adversara Ştiinţei din Europa League a pierdut cu 3-1 meciul amical jucat împotriva Borussiei Dortmund, la International Champions Cup, în China, la Guanghzou. Nemţii au controlat jocul, iar turcul Nuri Sahin a deschis scorul, Aubameyang a majorat diferenţa datorită unui penalty obţinut de Pulisici. Pentru AC Milan a redus din diferenţă  columbianul Carlos Bacca, care l-a învins pe Weidenfeller cu un şut de la distanţă. În partea a doua, gabonezul Aubameyang a mai punctat o dat pentru trupa lui Peter Bosz. La turneul International Champions Cup din Asia mai participă şi Arsenal, Lyon, Bayern şi Inter.

Vicenzo Montella a folosit un sistem 4-3-3, cu: Storari – Abate (65 Gomez), Paletta (46 Musacchio), Zapata (90 Gabbia), Rodriguez (64 Antonelli) – Kessie (90 Zanellato), Mauri, Bonaventura (65 Sosa) – Borini (90 Crociata), Bacca (65 Cutrone), Niang (46 Calhanoglu).