Alb-albaştrii sub lupă

0
149

meciCalancea – Ieşenii au avut trei ocazii mari, dar Calancea n-a fost solicitat la niciuna: Danale a tras în afara porţii, în prima repriză, iar în debutul părţii secunde mingea a şters transversala la un şut-centrare şi Danu Spătaru a fost ezitant la o minge periculoasă în 6 metri.

Dimitrov – Postul de fundaş dreapta este probabil singurul neacoperit la Universitatea. Bulgarul are determinare incredibilă şi n-a făcut un meci slab, dar este evident că nu se ridică la nivelul coechipierilor. Măcar de-ar înceta cu fazele în care urcă aiurea şi pierde mingea, lăsând descoperit flancul, fiindcă oricum nu vine cu centrări de calitate. Nici rezerva sa, Vlădoiu, nu oferă multe speranţe pentru acest post.

Barthe – Bulgarul are plasament, dar tratează superficial multe faze. A apărut şi de vreo două ori în careu advers, dar cu execuţii jalnice. Să sperăm că nu se mai “accidenta” atât de des.

Kelic –  Fundaşul a evoluat mult faţă de perioadă în care a venit la Craiova, domină “spaţiul aerian” şi nu se complică pe jos, ştie că nu are calităţile necesare.

Briceag – Nici el nu a fost în acest joc la nivelul scontat. Speram că îşi continuă evoluţiile şi ascensiunea de anul trecut, pentru a ajunge la echipa naţională.

Zlatinski – Meci bun al bulgarului, a avut şi acea execuţie, din lovitură liberă, când a nimerit transversala. Mulţescu îi cerea să joace mai pe poartă, să verticalizeze permanent, acum coboară mai mult pentru a prelua acţiunile de la stoperi şi joacă apoi în bandă.

Screciu – Confirmă. Nu trebuie scos din echipă chiar dacă mai greşeşete uneori. La calităţile sale şi vârsta pe care o are poate deveni un jucător de calibru, gen Cristi Chivu. Inexplicabile crampele din final de meci.

Gustavo – Bun şutul de 2-0, “şiret plin” în colţul scurt. A contribuit şi la faza primului gol. Cu tot respectul pentru realizările sale, nu are stofă de primul “11”, pare forţat. Soluţia ideală pare să fie cu Ivan în locul lui Gustavo şi Mihai Roman – vârf.

Bancu – Nu a fost unul dintre meciurile bune ale sale, dar s-a achitat de sarcinile defensive, iar la finalizare a apărut în repriza secundă, ratând din 6 metri. Aşteptăm mai mult de la el.

Băluţă – A fost cel mai bun de pe teren. E bine că îşi continuă progresul şi cu Mangia, el fiind un jucător “câştigat” de Mulţescu. Apare mai mult la finalizare în rolul în care-l foloseşte italianul, un fel de al doilea vârf. Incredibil, dar a lovit de 3 ori mingea cu capul din careul advers, o dată a marcat, o dată a trimis în transversală şi o dată portarul a scos de la vinclu. Bună pentru imagine decizia de a-i atribui numărul 10. El va prelua şi banderola de la Ivan şi probabil va fi ultimul sezon al său în Bănie, fiindcă atât valoarea, cât şi tradiţia vânzării căpitanilor (Vătăjelu şi Ivan) îl recomandă pentru a se transfera peste hotare.

Ivan – Acum ştim că se afla la ultimul său meci pentru Craiova. Controversat în presă, Andrei a fost iubit de suporteri, aşa cum şi el a iubit şi iubeşte Universitatea. Andrei nu a început bine, dar de la el au plecat primele faze periculoase. A centrat la primul gol şi a ratat acea mare ocazie în partea secundă, dar după ce a fost înlocuit, Craiova nu şi-a mai creat nicio ocazie de gol. Să sperăm că atacul Ştiinţei nu va rămâne pustiu după plecarea căpitanului.

Roman – Nu a arătat că ar corespunde nici ca şi condiţie fizică şi nici nu este integrat în sistemul de joc. Se vede însă că ştie jocul cu spatele la poartă şi se poate bate pentru mingile înalte. Este alt tip de jucător faţă de Ivan, este un pivot, rămâne de văzut dacă echipa ştie să-l joace, deoarece ceilalţi atacanţi de acest gen nu s-au pliat pe stilul echipei, respectiv: Curelea, Rambe sau Fajic.

Bărbuţ – Nu a apucat să arate mare lucru, deşi s-a zbătut în dreapta, însă echipa era mai preocupată pe final să paseze şi să conserve rezultatul decât să-şi mărească avantajul. A avut o ocazie să-şi etaleze viteza, dar a fost prins din urmă de o alunecare. Va avea mai multe şanse o dată cu plecarea lui Ivan.

Burlacu – A intrat în ultimul minut, şi atunci doar pentru că s-a accidentat Screciu şi era nevoie de jucător under 21 pe teren, fiindcă şi Ivan fusese schimbat. Şi el va avea mai multe şanse de a juca după plecarea lui Ivan, mai ales că este şi jucător „under”. Oricum, pare în formă, cel puţin la antrenamente.