Profesorii doljeni au susţinut, ieri, definitivatul

0
284

Aproape 150 de profesori doljeni au susţinut, ieri, examenul de definitivat, care s-a desfăşurat la Şcoala „Mircea Eliade” din Craiova. Proba de examen a durat patru ore şi a avut subiecte din disciplina de predare, metodica predării, pedagogie şi psihologia educaţiei. Rezultatele finale vor fi afişate pe 27 iulie. 

„La nivelul judeţului Dolj, 144 de cadre didactice au susţinut acest examen, urmând ca pe data de 23 să se afişeze rezultatele, iar în zilele de 23 şi 24 se vor depune cererile de reevaluare a lucrărilor, care se vor rezolva în perioada 25-26. Pe 27 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale examenului. Candidaţii trebuie să ştie că pot susţine acest examen în decursul a trei sesiuni, într-o perioadă de şase ani”, au spus reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Dolj.

Examenul de definitivat s-a desfăşurat în condiţii similare cu cel de titularizare, camerele video şi sigilarea lucrării fiind doar câteva dintre asemănări. Nota minimă obţinută trebuie să fie de cel puţin 8 pentru ca cei înscrişi să promoveze. Acest an a adus şi noutăţi: acordarea dreptului de participare la examen şi debutanţilor cu un an vechime la catedră, dar şi creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasa de la nota 7 la 8. Subiectele de examen, traducerea acestora şi baremele de evaluare au fost elaborate, pentru fiecare disciplină de examen, de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei, la ora 15.00, pe site-ul subiecte2013.edu.ro. Pe 20 iunie s-au terminat inspecţiile susţinute la clasă, care au constituit criteriu eliminatoriu pentru participarea la examenul naţional de definitivare.