O nouă razie împotriva ţânţarilor

0
246

Timp de două săptămâni, începând de astăzi, se desfăşoară o nouă campanie de dezinsecţie, cea de-a treia care are loc în Craiova. Ca şi precedentele raiduri împotriva ţânţarilor, şi acesta este făcut de SC Salubritate SRL. 

Campania de dezinsecţie începe, aşadar, de astăzi cu operaţiunea de larvicidare din zona lacurilor din Craiova, acţionându-se în preajma lacului din Parcul „Romanescu”, cel din Grădina Botanică, Lacul Tanchiştilor, precum şi lacurile din Făcăi şi Valea Fetii, toate având în total o suprafaţă de 12,5 hectare. După ce vor fi tratate aceste perimetre, angajaţii Salubrităţii vor merge în parcurile din oraş, iar de pe data de 22 iulie, intervenţia va fi extinsă în zona spaţiilor verzi din cartierele Craiovei.

„Am decis să existe continuitate între cele două campanii de dezinsecţie efectuate pe domeniul public întrucât condiţiile meteorologice din ultima perioadă au îngreunat această intervenţie şi am dorit să întărim eficacitatea acţiunilor care au fost desfăşurate până acum”, a declarat Cristian Popescu, directorul SC Salubritate Craiova.

Şi de această dată se va folosi o substanţă din grupa a treia de toxicitate, cu spectru larg de acţiune, „Supertox”, avizată de Ministrul Sănătăţii. În funcţie de condiţiile meteorologice existente, acţiunea de dezinsecţie este programată să se desfăşoare pe o suprafaţă totală de 700 de hectare.