A născut sub identitate falsă şi şi-a abandonat copilul

0
281

O tânără de 23 de ani, din Craiova, și-a abandonat copilul, născut de trei zile, și ieri-dimineață a fugit de la Spitalul Municipal Filantropia din Craiova. Reprezentanții spitalului au anunțat Poliția, oamenii legii reușind să o identifice și să stabilească faptul că s-a internat sub un nume fals în unitatea medicală. Femeia, este cercetată penal pentru comiterea infracțiunii de fals privind identitatea, a declarat că se mai gândește dacă ia copilul acasă sau nu.

Polițiștii Secției 1 Craiova au fost anunțați telefonic, ieri-dimineață, de un asistent social din cadrul Spitalului Municipal Filantropia, că o tânără care a născut pe 15 iulie o fetiță a fugit din spital, abandonându-și copilul. Tânăra mămică s-a internat pe 15 iulie, declarând verbal că se numește Rodica Savu, 23 de ani, și este din Craiova. Numai că, în urma verificărilor, polițiștii Secției 1 Craiova au reușit să o identifice și au stabilit că se internase sub un nume fals, fiind vorba, de fapt, despre Mihaela Ioana, de 23 de ani, din Craiova.

„În urma verificărilor operative efectuate de poliţiştii Secţiei 1 Craiova a fost identificată tânăra ce abandonase nou-născutul în spital. Aceasta a fost condusă la sediul subunității pentru cercetări și s-a constatat că-și dăduse la internare o identitate falsă. Pe numele ei au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de fals privind identitatea”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.