Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a redevenit membră a CCIR

0
341

Cele patru camere de comerț și industrie excluse abuziv în martie 2013 din Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) au fost repuse în drepturi de Judecătoria Sectorului 3, prin soluția pronunțată în data de 10 iulie a.c. Instanța a admis ordonanța președințială de suspendare a deciziei Colegiului de conducere al CCIR, care excludea din CCIR Camerele  de Comerț și Industrie Dolj, Bacău, Prahova și Vâlcea. Conform Codului de Procedură Civilă, hotărârea instanței este executorie. Astfel, cele patru Camere sunt membre cu drepturi depline ale CCIR.

În cadrul Adunării Generale a CCIR din aprilie 2012, mai multe Camere de comerț județene i-au cerut președintelui CCIR, Mihail Vlasov, documentele justificative pentru cheltuirea a 12.239.098 de lei din Fondul la dispoziţia Preşedintelui. În acelaşi timp, au cerut explicaţii pentru depăşirea cu 5.939.098 de lei a bugetului aprobat pentru 2011, în condiţiile în care CCIR înregistrase în acel an un deficit de 5.143.928 lei.

Mihail Vlasov a refuzat să răspundă şi, în consecinţă, Camerele judeţene au intentat un proces prin care au contestat descărcarea de gestiune a preşedintelui CCIR şi au sesizat DNA cu privire la posibile acte de corupţie şi deturnare de fonduri ale conducerii CCIR. Camerele județene care au sesizat DNA și au intentat procesul au fost excluse abuziv din CCIR la începutul lunii martie a acestui an, sub pretextul fals al absentării la adunările generale ale CCIR.

Prin recenta soluție a Judecătoriei Sectorului 3, Camerele județene Dolj, Bacău, Prahova și Vâlcea sunt din nou membre în Camera de Comerț și Industrie a României. Ordonanța președințială va produce efecte până în momentul judecării dosarului 12750/3/2013, aflat pe rolul Tribunalului București, prin care se contestă decizia de excludere a celor patru Camere de comerț. „Camerele județene vor continua demersurile legale pentru transparentizarea cheltuirii patrimoniului CCIR și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de nerespectarea legii”, precizează reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Dolj într-un comunicat de presă.