Miting împotriva lui Traian Băsescu, la Craiova

1
386

Câteva sute de persoane au fost prezente, marţi seara, în Piaţa „Mihai Viteazul” din centrul Craiovei la un miting organizat de USL pentru a susţine demiterea preşedintelui suspendat al României, Traian Băsescu.

Liderul organizaţiei judeţene Dolj a PSD, Ion Prioteasa, prezent în Piaţa „Mihai Viteazul”, a afirmat că Traian Băsescu, un preşedinte care i-a umilit pe cei mai mulţi dintre români, trebuie demis pe 29 iulie, pentru că în timpul mandatului său au fost diminuate pensiile şi salariile, au fost micşorate alocaţiile copiilor şi ajutoarele sociale, fiind acoperite, în schimb, abuzurile PDL.

«Aceste acţiuni de protest de la Craiova împotriva preşedintelui suspendat al României, Traian Băsescu, au început în urmă cu câteva zile, numărul celor prezenţi în Piaţa „Mihai Viteazul” crescând de la zi la zi. Aşa cum se poate remarca, în piaţă sunt prezente câteva sute de persoane şi ne pregătim ca, în cea de-a doua parte a zilei de vineri, să avem cea mai mare manifestare de până acum, un miting de proporţii. Este posibil să fie alături de noi preşedintele PSD şi co-preşedintele USL, domnul Victor Ponta, alţi lideri marcanţi ai USL, precum şi liderii regionali din Oltenia ai USL. Cu această ocazie vom spune întregii lumi că această zonă a României s-a săturat de gâlceava în care trăim, de scandalul generat de Traian Băsescu. A fost o perioadă de aproape o lună în care a fost linişte, dar, după ce a văzut că simpatia oamenilor se îndreaptă către premierul Victor Ponta, către Guvernul României şi către USL, a început aceste maşinaţii care au dus România într-o zonă în care cu siguranţă nu-şi avea locul. USL doreşte să respecte legile şi Constituţia ţării. Din acest moment ne pregătim să arătăm că mai mult de jumătate din populaţia cu drept de vot a României va ieşi la referendum şi va opta pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. În ceea ce ne priveşte pe noi, vom încerca să avem o prezenţă la vot cât mai numeroasă. În aceste drumuri pe care le facem destul de des în judeţ, oamenii ne-au spus că înţeleg că nu se poate guverna alături de Traian Băsescu şi că vor vota un „DA” hotărât la referendumul din 29 iulie», a declarat preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.

În Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova, alături de preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, au fost prezenţi liderii locali şi parlamentari ai USL.

Mâine, 20 iulie, începând cu ora 17.00, USL va organiza pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova un miting pentru susţinerea demiterii lui Traian Băsescu prin referendum.

1 COMENTARIU

  1. Cand Ponta vorbeste despre Basescu am impresia ca-si face autoportretul. Poate fi Basescu mai mincinos, mai ticalos si mai mafiot ca el? Traian Basescu presedintele care i-a umilit pe cei mai multi? Intr-o luna USL a demonstat ca-i poate umili si mai mult si chiar sa-i duca de nas artistic, afirmand cu tarie ce nu vrea decat sa-i ajute.in afara de “marirea pensiilor” “furate”, ce masuri economice fiabile s-au luat, ce program economic exista? Sunt convinsa ca istoria cu marirea pensiilor pe care cica le-a “furat” presedintele suspendat e una din nenumaratele si clasicele forme de mita electorala primitiva. Zaharelul ca sa-i momeasca pe cei multi si flamanzi. Problema e ca plecarea lui Basescu si alegerea lui Antonescu va semna, dupa cum se pare, izolarea noastra ca tara si reducerea fondurilor de la UE. Nu suntem colonie dar trebuie sa dam socoteala Uniunii Europenne pentru modul in care cheltuim banii ce ni s-au alocat si sa respectam principiile statului de drept in virtutea carora am fost primiti acolo. E pur si simplu…normal, si n-are nimic de-a face cu suveranitatea noastra ca stat, asa cum descanta domnul Antonescu, in demagogia sa populista. Iar daca e vorba de pensii si salarii ma intreb cu ce o sa le plateasca acesti oameni fara scrupule, Ponta si Antonescu, daca UE ne taie fondurile? Declaratia lui Antonescu potrivit careia nimeni nu-i spune lui ce sa faca e de-a dreptul cretina! Poate sa faca ce vrea dar trebuie sa stie sa-si asume consecintele si mai ales sa constientizeze ca nu traim izolati, avem drepturi ca stat dar si indatoriri!!! Ca de exmplu datoria de a nu mai repeta greselile trecutului, de a ne uita in urma, la istoria noastra ca popor, da a incerca sa o intelegem, si de a nu repeta greselile care ne-au “fericit” cu decenii de comunism si indobitocire! Sa nu ne imbatam cu apa rece,acceasi istorie ne spune ca toate regimurile totalitariste s-au instaurat pe fondul unor situatii de criza si facand promisiuni populiste, nerealiste si cu iz nationalist. Pentru cei neincrezatori, sa rasfoiasca putin, inainte de a urma sfatul domnului Ponta care-i indeamna sa spuna “da” demiterii lui Basescu. Acesta din urma a facut si greselui, e drept, dar nu a adus Romania in situatia de a fi pusa sub observatie sporita si privita cu atata ingrijorare pe plan international, ca acum. Domnului Ponta ii voi spune ca se inseala cand crede ca strigatul tuturor romanilor este “jos Basescu”! Eu voi spune “nu” suspendarii sale, dandu-i o ultima sansa sa-si repare greselile, si sa salveze ce se poate din imaginea Romaniei.

Comments are closed.