Dolj: 20.000 de lei pentru cele mai bune idei de economie socială aplicată

0
338

Cele mai bune 15 idei de economie socială aplicată venite din partea ONG-urilor din Dolj vor fi premiate cu câte 20.000 de lei, în cadrul unui concurs derulat şi finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

ONG-urilor din Dolj, participante la cursul  şi seminariile de educaţie antreprenorială desfăşurate în cadrul proiectului „Proactiv – de la marginal la incluziv”, prin Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică „Catalactica” – Filiala Teleorman, au ocazia să se înscrie în competiţia ideilor de economie socială aplicată.

„Concursul constă în premierea cu câte 20.000 de lei a celor mai bune 15 idei de economie socială aplicată dezvoltate de către organizaţiile neguvernamentale, care au participat la activitatea  nr. 4 „Organizarea unui curs în domeniul economiei sociale”, afirmă Sorin Cace, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică „Catalactica”, Filiala Teleorman.

Potrivit acestuia, concursul este organizat în cadrul proiectului „Proactiv – de la marginal la incluziv” şi se desfăşoară în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii – partener naţional şi „Aitoliki Development” SA Local Organization Authority – Aitolia SA – partener transnaţional.

În cadrul proiectului „Proactiv – de la marginal la incluziv”, în Dolj s-au desfăşurat două cursuri de reconversie profesională pentru persoanele din grupurile defavorizate. Unul s-a finalizat în ianuarie 2012 şi s-a derulat în comuna Coşoveni, unde 25 de beneficiare au învăţat cum să practice meseria de „baby sitter”. Celălalt – pentru meseria de „lucrător comercial” – s-a adresat unui număr de 25 de şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în Sadova, satul Damian, şi va fi finalizat până la 1 august.

 

Mai multe informaţii şi Regulamentul Concursului sunt afişate pe site-ul proiectului www.proactiv-org.ro (persoană de contact: Ema Viciu, tel.: +4021/2401410; e-mail: ema.viciu@gmail.com).