Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, în sprijinul elevilor, în perioada vacanţei

0
648

Pe perioada vacanţei de vară, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj vine în spijinul elevilor şi personalului didactic din învăţământul preuniversitar, cu activităţi suport de dezvoltare personală a elevilor prin lectură, în direcţia îmbunătăţirii competenţelor de lectură, dar şi a responsabilizării lor în vederea implicării active în viaţa socială. Astfel, în perioada iunie – august, se va desfăşura concursul “ACTIV în vacanţă!”, adresat elevilor de gimnaziu şi liceu, unul care este cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene (CAEJ).

Competiţia se află la a IV-a ediţie, iar domeniile sunt educaţie civică, voluntariat, proiecte caritabile. Participarea poate fi directă sau online. Conform Regulamentului de concurs, elevul citeşte o carte pe parcursul vacanţei de vară, pe care, ulterior, o va promova prin intermediul unui scurt filmuleţ de prezentare şi promovare, care să nu depăşească trei minute. Cartea promovată este văzută de elev ca fiind cea mai interesantă carte/lectură care l-a inspirat să fie/să devină activ în viaţa socială. Nu există o limitare, o constrângere în acest sens. Activităţile se vor desfăşura la nivelul unităţilor de învăţământ cu nivel gimnazial şi liceal, faţă în faţă sau online, prin sesiuni de îndrumare din partea cadrului didactic, cu privire la sinteza cărţii lecturate, astfel încât ea să poată fi transpusă de elev în filmuleţul de prezentare. Fiecare elev care doreşte să participe va completa o Fişă de înscriere şi o va înmâna profesorului îndrumător ( cadru didactic de socio-umane/coordonator de proiecte şi programe educaţionale din unitatea şcolară), fişa urmând să fie depusă la sediul ISJ Dolj, împreună cu CD-ul filmului de prezentare.

Calendarul concursului

Conform regulamentului, în perioada 03 – 21 iunie are loc campania de promovare a concursului. În intervalul 24 iunie – 09 august, au loc activităţile de lectură, sesiunile de prezentare şi realizarea filmuleţelor. Între 20 – 22 august CD-urile vor fi depuse la ISJ Dolj, camera 213, în intervalul orar 10:00 – 12:00, marţi – joi. Jurizarea va avea loc pe 27 – 28 august, urmând ca premierea să se desfăşoare pe 29 august. Coordonatorii proiectului sunt inspectorii şcolari prof.dr. Marinela Claudia Dumitrescu şi prof. Nirvana Mîndruleanu.