Screciu, vândut de Craiova la Genk pe 2 milioane de euro

0
361

Tânărul Vladimir Screciu a a fost transferat de Universitatea Craiova în prima ligă belgiană, la RC Genk, fosta adversară a Astrei Giurgiu din 16-imile Europa League. În vârstă de 18 ani şi înalt d 1,83 metri, internaţionalul de juniori n-a fost în graţiile lui Devis Mangia în sezonul trecut, italianul folosindu-l destul de puţin, în ciuda calităţilor demonstrate de puştiul oltean. În stagiunea trecută, Screciu a avut 25 de prezenţe în campionat, în care a strâns 1750 de minute de joc, şi 3 jocuri în Cupa României, competiţie câştigată de CS Universitatea Craiova. Clubul din Bănie primeşte 2 milioane de euro şi un procent dintr-un transfer ulterior pentru Screciu, care mai avea încă 3 ani de contract în Bănie şi a semnat un contract pe 3 ani, cu clauză de prelungire pe încă un sezon cu formaţia belgiană.

Pe lângă talentul puştiului, pe care l-au văzut şi la Turul de Elită al naţionalei under 19, belgienii de la Genk sunt atraşi de polivalenţa lui Screciu, care poate juca atât fundaş, cât şi mijlocaş. RC Genk va evolua în Europa League, fiind o potenţială adversară a Universităţii Craiova în turul 3 preliminar al competiţiei.

Născut în Corabia, la fel ca legenda Ştiinţei, Ion Oblemenco, Vlad Screciu a debutat în Liga I acum doi ani, într-un meci cu FCSB, pe Arena Naţională, la numai 16 ani şi 8 luni. De tânărul jucător oltean, evaluat de transfermarkt la 1 milion de euro, s-a interesat acum un an şi Benfica Lisabona. Şi selecţionerul Cosmin Contra l-a apreciat pe fundaşul oltean la Turul de Elită de la Ploieşti, cu naţionala under 19. „Screciu a făcut un meci extraordinar la naționala under 19. A fost unul dintre remarcații mei. Nu mi-e frică să aduc jucători foarte tineri așa cum este el”, declara selecționerul României la conferința de presă premergătoare partidelor cu Israel și Suedia.

Site-ul oficial al lui Genk l-a prezentat astfel pe Screciu: “Screciu este un apărător polivalent, înalt de 1,83 metri, agil, rapid și joacă la fel de bine cu ambele picioare, astfel încât el poate fi jucat în poziții diferite. Vladimir a jucat 44 de jocuri la cel mai înalt nivel în România, unde este considerat unul dintre marile talente. El este de asemenea internaţional U17, U19 și U21. Vladimir a efectuat testele medicale astăzi şi se va alătura echipei la începutul pregătirii.”

Plecarea lui Screciu înseamnă “blocarea” lui Băluţă în vara aceasta la Craiova, conform promisiunii conducătorilor echipei din Bănie de a nu vinde decât un jucător pe sezon.