Leşii, leşinaţi în faţa Senegalului

0
346

Favoritele grupei H, cea mai slabă de la Mondiale, au pierdut meciurile de debut, cu acelaşi scor. După eşecul Columbiei în faţa Japoniei, Polonia a cedat cu 1-2 în faţa Senegalului. Cu un cuplu de atacanţi puternici, Lewandowski-Milik, Polonia a adus mingi în careul advers abia pe final, în disperare, când a şi redus din handicap. “Leii din Teranga” aveau însă avantaj dublu, datorită unor goluri înlesnite de fosta adversară a României din preliminarii. Cionek şi-a păcălit propriul goal-keeper, deviind o minge care nu prindea poarta, iar africanii au intrat cu avantaj la cabine. Nawalka a introdus un al treilea stoper la pauză şi l-a scos pe Blaszczykowski, schimbând sistemul de joc într-un 3-5-2, dar mişcarea n-a surprins. Dimpotrivă, nou-intratul Bednarek s-a încurcat cu portarul Szczesny, iar Niang, intrat de pe margine după o accidentare, a profitat de neînţelegere şi s-a dus cu mingea până în poartă.

Polonia – Senegal 1-2 (Krychowiak 86 / Cionek 37-autogol, Niang 61)

  • Polonia: Szczesny – Pisczek (83 Bereszynski), Cionek, Pazdan, Rybus – Blaszczykowski (46 Bednarek), Krychowiak, Zielinski, Grosicki – Milik (73 Kownacki), Lewandowski. Antrenor: Adam Nawalka.
  • Senegal: N’Diaye – Wague, Koulibaly, Sane, Sabaly – Mane, N’Diaye (87 Kouyate), Gueye, Sarr – Diouf (62 C. NDoye), Niang (75 Konate). Antrenor: Aliou Cisse.