Premii pentru elevii Şcolii Gimnaziale din Filiaşi

0
338

Ieri, la Filiaşi, în organizarea Şcolii Gimnaziale din localitate, în parteneriat cu Asociaţia „Fraţii Racoţeanu”, „Rotary Club” Craiova şi Primăria din localitate a avut loc cea de-a IV-a ediţie a galei caritabile „Timpul faptelor bune”. Manifestarea este destinată, ca în fiecare an, premierii celor mai merituţi copii din ciclul gimnazial.

scoala filiasiMesajul acestei acţiuni este unul simplu şi generos, după cum arată reprezentanţii Asociaţiei „Fraţii Racoţeanu”: ”Educaţia este condiţia primordială a devenirii umane. Ea ne conduce în viaţă cu eleganţă, cu altruism, cu iubire faţă de oameni. Orice tânăr are dreptul să-şi atingă potenţialul şi idealurile. Cu ajutorul dumneavoastră, ne propunem să ne constituim drept pilonul de sprijin în construirea acestui edificiu. Dorim să le oferim recunoaşterea şi preţuirea noastră pentru premiile remarcabile obţinute în acest an şcolar, care s-a încheiat de curând”. La manifestare au fost prezenţi, pe lângă elevi, părinţi, cadre didactice, organizatori şi foarte mulţi invitaţi. „Ne-am luat în serios rolul de amfitrioni şi ampus în scenă un program foarte divers, iar expoziţia de artă vizuală i-a delectat pe participanţi, aceste lucrări, realizate de către elevi, fiind scoase la licitaţie, fondurile colectate fiind alocate, sub formă de premii, celor mai buni elevi din oraşul nostru”, a precizat prof. Alin Mondescu, director al Şcolii Gimnaziale din Filiaşi.

Patru dintre copii – nota maximă generală pe întreg ciclul gimnazial

Unitatea de învăţământ din localitate s-a făcut cunoscută cu rezultate foarte bune ţi în periaodele trecute, în 2016 aici fiind obţinută una dintre cele patru note maxime din judeţ. În acest an, au fost recompensaţi, 48 de elevi din Filiaşi. „Premiile acordate de Asociaţia „Fraţii Racoţeanu” au fost în cuantum de 60.000 de lei. Am avut două categorii: cei care au obţinut nota maximă în fiecare an de învăţământ – clasele V-VIII (39 în total) – şi nouă copii care au avut rezultate de peste 9,80, care provin din familii cu venituri modeste. De asemenea, aavem patru elevi care au media generală 10,00, pe toţi cei patru ani de gimnaziu şi ne aşteptăm la rezultate deosebite la Evaluarea Naţională”, a mai menţionat Alin Mondescu.